$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+10° Київ +5° Варшава +14° Вашингтон

Рада підтримала надання Кузьмі Скрябіну звання «Народний артист України»

UA.NEWS 21 Лютого 2020 15:36
Рада підтримала надання Кузьмі Скрябіну звання «Народний артист України»

Верховна Рада підтримала ініціативу про присвоєння музиканту Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну) звання народного артиста посмертно.

260 народних депутатів підтримали запит свого колеги Павла Мельника про присвоєння звання Кузьмі Скрябіну та іншим видатним діячам України, які за життя не отримали «народного артиста», повідомляє Радіо Свобода.

Мельник пропонує президенту України внести зміни до відповідного указу, що дозволить присвоювати почесні звання посмертно.

Андрій Кузьменко був музикантом, ведучим, продюсером, автором прози та лідером гурту «Скрябін». 2 лютого 2015 року він загинув у дорожньо-транспортній аварії на трасі Кривий Ріг – Кіровоград.

В серпні минулого року в окупованому терористами Донецьку скасували концерт на честь лідера гурту «Скрябін» Кузьми (Андрія Кузьменка) у зв’язку з погрозами, які почали надходити організаторам.

Раніше компанія Star Media вирішила екранізувати книгу Кузьми Скрябіна «Я, Побєда і Берлін». Ця повість стала літературним дебютом музиканта.

Київрада назвала сквер на проспекті Василя Порика, 7-9 на честь загиблого у 2015 році співака Кузьми Скрябіна. Рішення підтримали 77 депутатів Київради.