Прикарпаття торгує зі 114 країнами – статистика

Автор: Костинюк Олександр

22 Feb, 2020 12:13

Поділитись публікацією
Прикарпаття торгує зі 114 країнами – статистика

Обсяги експорту товарів прикарпатськими суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності у 2019 році становили 911,6 мільйонів доларів США, імпорту – 833,9 мільйонів.

Порівняно з 2018 роком обсяги експорту збільшилися на 4,6%, імпорту – залишилися на рівні попереднього року.

Cеред регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце. Про це “Галку” інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 114 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Російської Федерації, Польщі, Індії, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Німеччини.

Обсяг  експорту  товарів до країн  Європейського  Союзу  становив 538,3 мільйонів доларів або 59% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів,пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів тваринного походження,мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Болгарії, Китаю, Польщі, Німеччини, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 443,4 мільйони або 53,2% від загальнообласного обсягу імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних металів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.