facebook
--:--
--:--
Ввімкнути звук
Прямий ефiр
Аудіоновини

Підозрюваному у справі Гандзюк Павловському тепер інкримінують не вбивство, а «покривання злочину»

1x
--:--
--:--
Орієнтовний час читання: 3 хв

Сторона обвинувачення у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк оголосила Ігореві Павловському нову підозру. Тепер йому інкримінують «покривання злочину», а не «вбивство», про яке йшлося раніше. Суд може скасувати арешт Павловського та замінити його на інший запобіжний захід.

Про це Громадському радіо розповів адвокат Павловського Максим Болдін.

Судове засідання розпочалося 17 квітня, у Шевченківському районному суді Києва о 14:00. Захист наполягатиме на закритому судовому розгляді.

За словами адвоката Павловського, його підзахисний отримав нову підозру ще 4 квітня. Але Шевченківський районний суд усунувся від розгляду цього клопотання.

«Тобто суддя Трубніков, який був призначений головуючим суддею не розглянув клопотання 4 числа та переніс його на понеділок, а в понеділок суддя захворів. У зв’язку з тим, що 201 стаття ч.4 (Кримінально-процесуального кодексу — ред.) передбачає розгляд цього клопотання протягом трьох днів, захист був змушений звернутися з повторним клопотанням, але інший суддя клопотання не розглянув. Відповідно до норм кримінально-процесуального законодавства, судове засідання призначене на сьогодні на 14 годину» — пояснив адвокат Павловського.

Сторона захисту планує надати клопотання про закритий режим у зв’язку з тим, що обрання нового запобіжного заходу, передбачає визначення адреси, за якою мешкатиме Павловський; а захист має сумнів, що ця інформація не буде розголошена.

«Минулого разу після судового засідання, матеріали, які були надані суду під час засідання, за годину були злиті в інтернет, хоча ця інформація носить особистий характер — стосовно особистого життя та здоров’я Павловського. Тому у мене є сумнів, що інформація з Шевченківського суду не буде розповсюджена таким самим чином. Павловський є підозрюваним у скоєнні злочину та є дуже важливим свідком у цій резонансній кримінальній справі, тож є необхідність вжити заходів задля його безпеки», — сказав Максим Болдін.

Нагадаємо, Ігор Павловський є підозрюваним у справі про вбивство Катерини Гандзюк. Виконувачка обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерина Гандзюк померла в лікарні в Києві 4 листопада через наслідки нападу на неї — через три місяці після того, як 31 липня її облили в Херсоні концентрованою сірчаною кислотою. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей.

Після смерті Гандзюк поліція перекваліфікувала її справу на «закінчене вбивство», і кримінальне провадження розслідується як «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Кримінальний кодекс передбачає за такі дії від 10 до 15 років позбавлення волі або й довічне ув’язнення, з можливою конфіскацією майна.

До 6 листопада Ігор Павловський був помічником народного депутата Миколи Паламарчука (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

За інформацією Генеральної прокуратури, Павловського затримали 10 листопада, в суботу.

В понеділок, 12 листопада він був заарештований на підставі статей Кримінального кодексу України, в яких ідеться про організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю на замовлення.

Також Павловський є колишнім помічником народного депутата сьомого скликання від Партії регіонів Юрія Самойленка.

Колеги та знайомі Катерини Гандзюк, які об’єдналися в Facebook-спільноту «Хто замовив Катю Гандзюк?», 5 листопада повідомили, що Павловський (за їхньою інформацією, на прізвисько «Собака») є посередником між виконавцями нападу на активістку та замовником.

Також у спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?» стверджують, що Павловський передавав грошові кошти за вбивство Гандзюк Сергію Торбіну, якого слідство називає організатором нападу на Гандзюк.

Сам Павловський заявив «Громадському», що знайомий із Сергієм Торбіним. В інтерв’ю 7 листопада Павловський вкотре спростував свою причетність до злочину.

Поділитися

Може бути цікаво

Ворог почав частіше використовувати ракети Х-50/Х-69 — Євлаш

Ворог почав частіше використовувати ракети Х-50/Х-69 — Євлаш

35 хв тому
На Харківщині російський дрон атакував вантажівку

На Харківщині російський дрон атакував вантажівку

49 хв тому
Голову Броварської РДА взяли під варту після резонансного ДТП

Голову Броварської РДА взяли під варту після резонансного ДТП

1 год тому
Ворог накопичує сили у районі Кліщіївки —  речник ОК «Хортиця»

Ворог накопичує сили у районі Кліщіївки — речник ОК «Хортиця»

1 год тому