Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На вартість абонементів працівникам нараховують ЄСВ

24 лютого 2020, 12:10
1718
0
Реклама

Податківці переконують, що вартість придбаного підприємством абонементу, враховуючи сплачений ПДВ, становить базу нарахування ЄСВ. Про це вони заявили в ІПК.

Адже до бази нарахування ЄСВ для роботодавців входить сума нарахованої кожній застрахованій особі основної та додаткової зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, у т. ч. в натуральній формі (п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ).

До складу інших заохочувальних та компенсаційних виплат фонду оплати праці належать: оплата квартири або найманого житла, гуртожитків, товарів, продуктових замовлень, абонементів у групи здоров'я, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством (пп. 2.3.4 Інструкції № 5).

Якщо зважати, що виплату абонементом зараховують до фонду оплати праці, тоді ЄСВ нараховують на таку виплату в установленому порядку.

Водночас у частині ПДВ виплата зарплати у натуральній формі прирівнюється до постачання товарів. Тож вона є об'єктом оподаткування ПДВ.

Джерело: ІПК ОВПП ДПС від 17.02.2020 р. № 643/ІПК/28-10-30-02-10.


Податкові наслідки оплати спортзалу за працівників підприємства розглянуті у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини