Ківовиця: Закарпатський міцний напій із місцевих сортів ківі підкорює Україну

Ужгородець Генріх Стратон виготовив український аналог шотландському віскі з плодів ківі

Ківовиця: Закарпатський міцний напій із…

Про це повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на Seeds.

Сьогодні вже нікого не дивує існування алкогольних напоїв, вироблених з самих різних фруктів і ягід. На полицях сучасних магазинів можна зустріти міцні напої зі слив, яблук, вишень, суниці або брусниці. Але в Україні ще є невтомні експериментатори: біолог за освітою, і селекціонер за покликанням душі ужгородець Генріх Стратон вирішив піти далі, і виготовити український аналог шотландському віскі з плодів ківі, такий собі "ківіскі". Сам селекціонер називає свій напій "ківовицею".

Генріха Стратона, який вирощує в Закарпатті ківі, знають вже й поза межами області. За словами фермера, в цьому році вже закладено 483 кг ягід ківі, відібраних з урожаю 2019 року. Примітно, що сорт ківі також не зовсім звичайний для вітчизняного аграрія: сорт "Карпат Стратона Аурум"" відрізняється насичено-помаранчевим кольором м’якоті і є працею селекції самого Генріха Стратона.

Звичайно ж рецепт виготовлення незвичайного напою фермер зберігає в секреті. А от його ківі, які можна знайти у магазинах Ужгорода рекомендують за надзвичайний смак.

Відео: BBC News Ukrainian

Нагадаємо, що закарпатським сортом ківі зацікавився Узбекистан.

Читайте також: Чому Брежнєв, Ющенко та Депард'є не відмовились від закарпатської палинки

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme