UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Франківську можуть збудувати ще дві церкви

Сьогодні, 24 лютого відбулося засідання містобудівної ради

У Франківську можуть збудувати ще дві це…

Серед іншого, члени ради розглянули документацію для будівництва двох храмів ПЦУ та УГКЦ, інформує Depo.Прикарпаття з посиланням на Бліц-Інфо.

Першим розглянули детальний план території для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій в районі вул. Галицької – Витвицького, поруч дамби р. Бистриці Солотвинської. За словами автора проєкту, дозвіл на розробку ДПТ міська рада дала ще у 2018 році.

"В них є діюча капличка і вони хотіли б отримати 18 сотих для будівництва церкви, адже релігійна громада збільшилася. Діючу капличку переведуть під катехитичний центр. Всі мережі ми обходимо, за лінію забудови не виходимо. Єдина проблема цієї ділянки, що зараз вона відноситься до зеленої зони",- сказав автор проєкту.

Члени містобудівної ради наголосили, що спочатку потрібно спочатку внести зміни до Генплану, а тоді вже виділяти ділянку, щоб не створити прецедент. Врешті члени містобудівної ради проголосували за дозвіл на затвердження ДПТ. 

Наступним розглянули питання детального плану території для будівництва церкви Української Греко–Католицької Церкви поблизу садівницького товариства "За мир". Йдеться про ділянку між міським озером і Парк Готелем. "В 2018 році громада звернулася до міської ради і їм виділили ділянку 0.04 га. Територія дуже маленька, тож потрібно додатково ділянка 20 сотих для благоустрою",- каже авторка проєкту. 

Водночас членам містобудівної ради представили проєкт самої церкви. "Хотілося створити якусь цікаву, сучасну будівлю дотримуючись церковних канонів. Було обрано форму хреста та інтерпретовано. Там також буде санвузол для маломобільних груп населення, кімната для мам з дітьми",- наголосив архітектор.  

Як зауважили члени містобудівної ради, поруч запроектована ще одна церква іншої конфесії. Тож треба побачити наскільки вони будуть гармоніювати одна з одною.  Після обговорення містобудівна рада рекомендувала розробити ДТП вільної ділянки, збільшити площу відведеної ділянки і вносити зміни до Генплану.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme