$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +14° Варшава +3° Вашингтон

Українські авіаперевізники прокоментували можливість скасування рейсів до Італії

Олег Бесараб 24 Лютого 2020 15:24
Українські авіаперевізники прокоментували можливість скасування рейсів до Італії

Авіакомпанії МАУ і SkyUp поки не припиняють свої рейси в італійські міста провінцій Венето і Ломбардія, де запроваджено карантин через коронавірус.

Як повідомили Українським Новинам у авіакомпанії МАУ, яка літає в Мілан і Венецію, планів скасувати рейси поки немає: «У нас на даний момент інформації від авіаційних властей наших або італійських немає. Коли вона з'явиться, тоді будемо переглядати».

Аналогічно компанія SkyUp також не планує припиняти польоти в Мілан, повідомивши, що «Ще не було такого рішення». Найближчі її рейси в Мілан заплановані на 30 березня через Києва і Львова.

Тим часом, посол Китаю у РФ Чжан Ханьхуей заявив, що КНР розробила вакцину проти коронавірусу, яка продемонструвала ефективність.

Всесвітня організація охорони здоров’я привласнила китайському коронавірусу замість тимчасового назви ncov-2019 постійне – Covid-19.

Повідомлялось, що першу вакцину проти коронавірусу Covid-19 можуть створити за півтора року. Китайські вчені хотіли підготувати вакцину до клінічних випробувань тільки через 2 місяці.

Водночас у Китаї почали виробляти можливі ліки від коронавірусу.

За останніми даними, число смертей від коронавірусу перевищило 2,5 тисячі.

Україна готова до протидії коронавірусу, вважає прем’єр-міністр Олексій Гончарук. У кожній області працюють бригади лікарів-інфекціоністів і визначено медзаклади, які приймуть хворих осіб.

Група епідеміологів прибула у медцентр «Нові Санжари» для збору аналізів у евакуйованих із Китаю. Також до Нових Санжар на Полтавщині за дорученням президента приїхав секретар РНБО України Олексій Данілов.

Нагадаємо, 20 лютого у Харкові приземлився літак з евакуйованими із Китаю українцями та іноземцями. Він  доставив із китайського міста Ухань 48 українців і 29 іноземців – громадян десяти країн.

Усіх прибулих осіб розмістили у медичному центрі Нацгвардії у селищі Нові Санжари (Полтавська область) у режимі обсервації.

Місцеві мешканці виступили проти розміщення евакуйованих з Китаю, оскільки побоюються спалаху коронавірусу. У селищі почались масові протести, які переросли у сутички із правоохоронцями. Поліція відпустила усіх  24 затриманих демонстрантів в Нових Санжарах.

Унаслідок заворушень постраждало 9 правоохоронців, а Міністерство охорони здоров’я заявило, що сутички у Нових Санжарах були спланованою провокацією.