Стрічка новин

Україна провела військові стрільби в Азовському морі: яскраві фото

Україна провела військові стрільби в Азовському морі: яскраві фото

В Азовському морі пройшли успішні випробування артилерійських катерів та корабля спеціального забезпечення Малі броньовані артилерійські катери “Кременчук”та “Лубни” спільно з кораблем спеціального забезпечення “Онікс” Морської охорони Державної прикордонної служби України зі складу Об’єднаних сил відпрацювали спільний вихід в море та навчальні артилерійські стрільби.

Про це повідомляє штаб ООС.

Зазначається, що не дивлячись на шторм в Азовському морі, і на несприятливі погодні умови для стрільб, екіпажі виконали завдання на “відмінно”, уразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм усі цілі. Відстань до мішеней складала близько 1 кілометра, і попри чималі хвилі цілі було уражено.

Штаб ООС повідомляє, що під час випробувань у морі були присутні судна країни-агресора, але катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, проте вийшли на зв’язок, запросивши координати українських кораблів та попередивши про “особливий статус проходження Керченської протоки”.

Попри все, катерна група ВМС із кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і невдовзі відпрацювали крім денних, ще і нічні стрільби. Цілі було уражено і вночі, а катери повернулися до порту базування.

МБАК “Кременчук” та “Лубни” – це бронекатери типу “Гюрза-М”, нові судна, спущені на воду лише восени 2018 року. Екіпажі катерів мають досвід подібних стрільб, тому чогось нового для них не відбулося.


Нагадаємо, що У Павлограді Дніпропетровської області підприємство “Українська бронетехніка” провело успішні випробування нових снарядів калібру 152 мм вітчизняного виробництва для самохідної артилерійської установки 2С3 “Акація”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ВМС УСПІШНО ПРОВЕЛИ ВИПРОБУВАННЯ НОВОГО КОРАБЛЯ: ФОТО

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.