Наслідки негоди на Харківщині: поламані дерева та знеструмлені населені пункти — ФОТО, ВІДЕО

25.02.2020 11:07 Область Online
Штормовий циклон “Юлія” трохи зачепив область.

Вчора, 24 лютого, Україну в полон захопив штормовий циклон “Юлія”. Основний удар стихії взяли на себе західні й південні області. Швидкість вітру в тиловій частині циклону досягала 25-32 м/с. Зачепила негода й Харківщину.

Ввечері дощ, що йшов майже весь день, перетворився на мокрий сніг. Окрім цього, додався поривчастий вітер. За інформацією дорожників області, на окремих ділянках Дергачівського та Золочівського районів випало близько 15 см снігу.

Техніка працювала у цілодобовому режимі на всіх напрямках. Робота була спрямована на очищення проїзної частини та ліквідацію ожеледиці.

Станом на ранок на дорогах області працювало 155 одиниць спецтехніки та 188 робітників дорожнього господарства. За добу на обробку доріг протиожеледними матеріалами використано 905 м3 піщано-соляної суміші та 122 т технічної солі.

Протягом ночі та ранку прибирали дорожники з проїзних частин також й дерева, які повалив вітер.

Через негоду сталося часткове знеструмлення населених пунктів у Богодухівському, Коломацькому, Краснокутському, Зачепилівському, Харківському, Валківському і Куп’янському районах.

А в Харкові сильний вітер повалив 13 дерев. Дерева впали в усіх районах міста, найбільша їх кількість — по три випадки — зафіксована в Слобідському та Індустріальному районах. Наразі більша частина дерев, що впали, вже розпиляна та вивезена, решта буде прибрана найближчим часом. Постраждалих через падіння дерев немає.

А ось в Одесі та Херсоні шторм наробив куди більшого лиха — там у результаті падіння дерев загинуло 2 людини, ще 7 були поранені. Сотні населених пунктів залишилися знеструмленими. На багатьох будинках пошкоджено і повністю зруйновано дахи. За інформацією синоптиків, циклон “Юлія” став найбільш руйнівним у країні за останній час.

Читайте також: Фура зі свинями перекинулася під Харковом — ФОТО, ВІДЕО

Автор: Андрій Соха