«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

27 лютого - іменини в Кирилла

Характер іменинника Кирила

Кирило досить упертий і цілеспрямований. Він всі розпочаті справи доводить до кінця. Заради того, щоб стати багатим і знаменитим, хлопчик готовий на все. Але незважаючи на таке, він ніколи нікого не образить. Він не зарозумілий.

Незважаючи на те що в характері присутні і негативні риси, він уміло їх приховує і переводить в позитивні сторони. Кирило схильний до підвищеної самооцінки. Хлопчик, який носить це ім'я, добре вчиться. Завдяки аналітичному складу розуму, він з легкістю вивчає точні науки.

День пам'яті святого рівноапостольного Кирила 27 лютого: історія свята

Святі рівноапостольні Кирило і старший брат його Мефодій народилися в Македонії, в місті Солуні. Святий Кирило отримав прекрасну освіту, з 14-річного віку виховуючись з сином імператора. 857 року обидва брати були послані імператором Михайлом в місіонерську подорож для проповіді християнства у хозар. По дорозі вони зупинялися в Херсоні і знайшли там мощі священномученика Климента, Папи Римського. Прибувши до хазарів, святі брати розмовляли з ними про християнську віру. Переконаний проповіддю святого Кирила хозарський князь, і з ним весь народ, прийняли християнство. Князь хотів нагородити проповідників багатими дарами, але вони відмовилися від цього і просили князя відпустити з ними на батьківщину всіх грецьких полонених 62 року почалася головна справа святих братів. На прохання князя Ростислава імператор послав їх до Моравії для проповіді християнства на слов'янській мові. Святі Кирило і Мефодій склали слов'янську азбуку і переклали слов'янською мовою Євангеліє, Апостол, Псалтир і багато богослужбових книг. Також вони вели Богослужіння слов'янською мовою.

Все буде Україна