Президент України Володимир Зеленський через загострення ситуації зі спалахом коронавірусу в світі призначив Олексія Соловйова заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Відповідний указ з’явився на сайті глави держави у вівторок, 25 лютого.

За інформацією видання, кандидатуру Соловйова на цю посаду ще восени 2019 року подавав на розгляд президента секретар РНБО Олексій Данілов, але тодішній глава Офісу президента Андрій Богдан виступив проти.

З огляду на відставку Богдана та ситуацію з коронавірусом, яка вимагає присутності у владі компетентних фахівців, нібито і було ухвалено рішення про призначення Соловйова в РНБО.

Соловйов – доктор медичних наук і доктор фармакологічних наук. Він є експертом Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Соловйов був главою Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення та головним державним інспектором України з контролю якості лікарських засобів.

Також варто додати, що 25 лютого, за дорученням президента України Володимира Зеленського в МВС України відбулося засідання координаційної наради під головуванням Секретаря РНБО Олексія Данілова щодо ситуації з контролю за коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

У ній взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівництво Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я, Державної міграційної служби.

Зі слів секретаря РНБО Олексія Данілова, станом на зараз ситуація є повністю під контролем наших служб у цілодобовому режимі.

“Області звітують щодня о 8:00 ранку та о 16:00. Ми не очікуємо жодних несподіванок. Завтра на 10:00 усі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити усі медичні заклади, які, у разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих”, – зазначив Олексій Данілов.