Новини

У 89 евакуйованих, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах, не виявили коронавірус – РНБО

У 89 евакуйованих, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах, не виявили коронавірус – РНБО

https://www.facebook.com/mvs.gov.ua/photos/pcb.2802114386541901/2802110059875667/?type=3&theater

У 89 евакуйованих з Китаю громадян, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині, молекулярно-генетичні дослідження не виявили коронавірус.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає пресслужба РНБО.

“Жоден з 89 евакуйованих, які перебувають на обсервації у селищі Нові Санжари Полтавської області, станом на сьогодні не хворий на коронавірус COVID-19”, – цитує пресслужба Данілова.

За його словами, молекулярно-генетичні дослідження біологічного матеріалу, який брали у евакуйованих, наразі не виявили коронавірус.

Першу партію біоматеріалу було передано літаком до Києва 22 лютого цього року. Наступний забір біологічного матеріалу в евакуйованих – у неділю, 1 березня цього року, додали у пресслужбі РНБО.

20 лютого літак із евакуйованими українцями з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

У МОЗ НАЗВАЛИ НАЙБІЛЬШ ЙМОВІРНОГО ПЕРЕНОСНИКА СМЕРТЕЛЬНОГО КОРОНАВІРУСУ

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українці, евакуйовані з Китаю, а також персонал, який обслуговував обсервацію у Нових Санжарах, будуть кожні три дні здавати аналізи на коронавірус.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців через події в Нових Санжарах.

Раніше повідомлялося, що акції протесту в Нових Санжарах, куди привезли евакуйованих українців з Китаю, викликали негативну реакцію представництва ООН в Україні.

Колона з евакуйованими українцями 20 лютого близько 20:00 заїхала на територію медичного центру у Нових Санжарах.

Під час огляду пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханя, медики, що супроводжували людей на борту, не виявили жодних симптомів гострих респіраторних захворювань.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.