У неділю, 1 березня, у Львові очікується мінлива погода без опадів. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Повітря в цей день прогріється до 7 градусів тепла, а вночі опуститься до 4 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 1 березня, у Львові в 1966 році, тоді кожен градусник показував до 11,4 градусів тепла. А страшно холодним – у 1969 році, коли морози досягли рекордних 24,4 градусів морозу.

Погода в Україні 1 березня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав дюжину мучеників за віру постраждалих, серед яких Памфил пресвітер, Валент диякон, Ілля, Даниїл, Феодул, Юліан та інші.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Наші пращури помітили, що якщо весна починається яскраво, сонячно, задерикувато, то не варто їй вірити – далі підуть холоду і погана погода. Ранньому теплу не довіряли, його побоювалися.

Про погоді цього дня судили по тому, чутно грім і звідки дме вітер. Грім і вітер північний несли з собою швидке похолодання, вітер зі сходу – суху і ясну погоду, вітер західний – дощі і сльота, а південний – потепління і сонце.

До речі, у цьому році 1 березня вітер очікується південний, тому можна сподіватися на теплу і приємну весну.

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.