Для Львова нічого не зміниться, – Садовий про запровадження надзвичайної ситуації

2020-03-18 20.44.32 city-adm.lviv.ua 538f9b8d2301

Додаткових обмежень у Львові із запровадженням в області надзвичайної ситуації не буде.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає ІА Дивись.Info.

«Ми фактично вже 11 днів у Львові живемо в умовах надзвичайної ситуації. В нас окремий режим роботи транспорту, закрита велика кількість магазинів, закладів громадського харчування, інші обмеження. Тому від сьогодні у Львові нічого не зміниться відносно вчорашнього дня, хіба що будуть запроваджені нові обмеження на рівні держави»,  - заявив Андрій Садовий.

Щодо громадського транспорту, то він продовжує функціонувати.

«В основному це наші комунальні автобуси, а також трамваї і тролейбуси. Приватників працює  невеликий відсоток. Але враховуючи обмеження, які ми ввели є можливість людям, які працюють нормально заїхати на роботу.  Жодних інших змін ми поки що не плануємо. У нас є запасні варіанти але буде залежати від рішень держави. Якщо вона введе обмеження, тоді ми запровадимо спецперевезення і  будемо доставляти людей тільки на конкретні підприємства. Хоча вже зараз ми допомагаємо підприємствам мати прямі відносини з АТП-1, якщо є така потреба», - розповів Андрій Садовий.

За інформацією міської ради сьогодні зранку на міських маршрутах працювало 100% трамваїв (70 одиниць), 100% тролейбусів (55 одиниць), 65% автобусів ЛК АТП № 1 (124 одиниці), і приблизно 20% автобусів приватних перевізників.

Щодо тестів, які отримала Львівщина, то на думку міського голови тестами повинні бути забезпечені всі лікарні та сімейні лікарі.

«Експрес-тести дають результат на 5-7 день захворювання.  Сьогодні критично важливо запустити обласну лабораторію. це одна з найбільш проблемних речей у державі, яку уряд пропустив,  що не було централізованої закупки реагентів, щоб в кожній області запрацювала лабораторія. Можливо у тій поставці, яка приїхала вночі є відповідні реагенти, але ми ще не маємо зворотнього зв’язку.  Ми  проплатили наші міські кошти та кошти благодійників одній з київських компаній, яка сертифікована і очікуємо поставку реагентів з Німеччини. Багато людей зі США і Німеччини готові допомогти , але є проблема часу  доставки», - заявив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: