Чи зроблять на Рівненщині тест на коронавірус, якщо ви самі цього захочете

Пояснює керівництво області

Рівненщина отримала тести на коронавірус. З них 5000 тисяч – експрес-тестів і 1800 тестів для більш глибокого ПЛР-тестування.

Перевіритися на COVID-19 за власним бажанням не можна.

Згідно з вимогами МОЗ, пацієнта спершу повинні госпіталізувати до госпітальної бази чи інфекційного відділення, розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Олег Вівсяник на щоденному брифінгу у Рівненській ОДА, присвяченому епідеміологічній ситуації в області. 

Тож спершу госпіталізованого пацієнта  перевірять на грип А та B.

Якщо цього вірусу не виявлять, тоді застосовуватимуть швидкі тести на коронавірус.

Якщо тест виявив коронавірус у пацієнта, тоді аналізи людини направлять до Рівненського лабораторного центру або центру громадського здоров’я. Саме ці заклади мають найдосконаліші системи тестування – ПЛР.

Зауважимо, що швидкими тестами насамперед забезпечили госпітальні бази. Також їх отримали Рівненський військовий госпіталь, обласні доросла та дитяча лікарні, диспансер радіаційного захисту.

В інших інфекційних відділеннях області швидкі тести розподіляли за коефіцієнтом. Крім того, обласне управління охорони здоров’я залишило запас тестів для екстрених випадків.  

Підтверджених фактів захворювання на коронавірус на Рівненщині немає.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень