За тиждень на Прикарпаття з-за кордону повернулися 3200 громадян, всі мають дотримуватися самоізоляції

Автор: Турій Роман

24 Бер, 2020 16:56

Поділитись публікацією
За тиждень на Прикарпаття з-за кордону повернулися 3200 громадян, всі мають дотримуватися самоізоляції
З 17 березня в Івано-Франківську область через спалах  COVID-19 терміново з-за кордону повернулися 3246 осіб.

Про це “Галці” стало відомо від джерел в Івано-Франківській ОДА та у правоохоронних органах. Міський голова Руслан Марцінків повідомив про як мінімум 500 мешканців обласного центру.

Всі з приїжджих підписалися під пам’яткою про самоізоляцію на 14 днів. Чи її дотримуватимуться – має перевіряти поліція. В разі симптомів простуди у повернених додому прикарпатців, їх експрестестами перевірять на коронавірус.
Як відомо, чоловік першої померлої від  COVID-19 в Івано-Франківську напередодні повернувся з Чехії. А друга хвора з Тисмениці приїхала з Франції.
“Я не задоволений до позиції держави щодо громадян, які приїхали з-за кордону. За кілька днів тільки до Франківська заїхали 500 людей, це ті що офіційно і взяли зобов’язання (на самоізоляцію, – «Галка»). А скільки без контролю? І гуляють. Чому наша митниця не передає централізовано інформацію в регіони і чому більш не контролюється? У мене багато питань перед правоохоронними органами і владою”, – заявив 24 березня у Фейсбук зверненні до громади мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.