Поділитись:

Двоє чоловіків під час похорону підхопили коронавірус на Тернопільщині

Вівторок, 24 березня 2020, 17:30

У Тернополі виявили коронавірус відразу у двох пацієнтів, які контактували між собою.

Як повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центрі, обидва заражених спілкувалися на похоронах. Один з пацієнтів – це місцевий священник, який продовжував проводити служби з нездужанням, – повідомляє «РБК. Україна».

«Згідно з даними епідеманамнезу двоє чоловіків перебували на похороні в одному населеному пункті. Захворіли одночасно, що свідчить про одномоментне зараження і наявності загального джерела інфекції. Рекомендуємо людям, які контактували з хворими, самоізолюватися і повідомити свого лікаря», – сказано в повідомленні лабораторного центру.

Як повідомляють місцеві ЗМІ – хворий з села Ковалівка Монастириського району. Йому погано стало раптово, і він почав задихатися. Рідні викликали медиків і чоловіка екстрено госпіталізували в інфекційне відділення.

«68-річний чоловік і священник із Заліщиків разом перебували на похоронах ще одного священника Бучацької єпархії УГКЦ, Заліщицького деканату, Степана Барановського в селі Іване-Золоте Заліщицького району. У той день на похоронах також було ще 12 священників та кілька сотень людей з двох районів – Заліщицького та Монастириського», – повідомляє видання «Овід».

Після госпіталізації пацієнту відразу зробили рентген легенів, який не показав запалення. А вже через кілька годин стан чоловіка погіршився, у нього розвинулася ниркова недостатність і впав тиск.

Крім того, за інформацією видання «Думай», чоловікові зробили 4 експрес-тести на коронавірус і всі вони були негативні, діагноз був підтверджений тільки лабораторно.

У ДСНС зазначив, що 23 березня була проведена дезінфекція Католицької церкви Пресвятого Серця Христового, де відбувалося відспівування і похорони, на яких були присутні заражені.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
05 лютого 2024