“Буковель” нарешті вирішив піти на карантин і достроково припинив зимовий сезон

Автор: Турій Роман

25 Mar, 2020 07:16

Поділитись публікацією
“Буковель” нарешті вирішив піти на карантин і достроково припинив зимовий сезон

Починаючи з середи, 25 березня, туристичний комплекс “Буковель” на Івано-Франківщині зупиняє роботу витягів та достроково закінчує зимовий сезон 2019-2020.

ТК “Буковель” долучається до жорсткого карантину, який розповсюджуватиметься на всі послуги, на всій території комплексу і припиняє приймати туристів. Всі сервіси будуть закриті, пише “Галка”.

“Нам дуже сумно це констатувати. Погодні умови чудові, сезон катання міг тривати ще досить довго. Станом на зараз немає жодних юридичних причин для закриття, але в даній ситуації ми розуміємо, що кожен наступний день функціонування курорту — це гіпотетичний, додатковий ризик для життя та здоров’я наших гостей. А це те, чим ми не можемо і не будемо ризикувати.

Основною причиною нашого рішення є відсутність достовірної інформації. На жаль, сьогодні є багато запитань, на які нам з вами влада не дає чіткої відповіді. Скільки саме людей в Україні інфіковані? Чи готові медичні установи прийняти їх та надати необхідну, кваліфіковану допомогу? Чи забезпечені лікарні всім необхідним? Скільки людей повернулось останніми днями в Україну з-за кордону і чи були вони всі здорові та належним чином перевірені? Чи відповідально ці люди відносяться до персональних зобов’язань самоізоляції? Чи забезпечена країна достатньою кількістю тестів для виявлення носіїв вірусів? Всі ці та багато інших запитань наразі без чіткої відповіді.

Саме тому ми вирішили не ризикувати здоров’ям наших гостей і прийняли рішення про дострокове завершення зимового сезону”, – йдеться у зверненні компанії до українців та іноземних туристів.

Людям, які забронювали проживання в готелях “Буковель”, просять писати звернення на пошту [email protected] для позитивного вирішення даного питання.

До слова,  “VODA club” на “Буковелі” закрився ще 18 березня, як і низка інших закладів на туристичному комплексі, а також розважальний центр “Бука”.

Місцевий “Курс” писав, що ТК “Буковель”, як і інші заклади на території Яремчанської міської ради, мали дотримуватися заходів, які визначила місцева влада з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції СОVID-19.

Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Яремчанської міської ради рекомендувала з 17.03.2020 р. до 03.04.2020 призупинити роботу об’єктів загального користування, серед яких готелі, ресторани, торговельно-розважальні центри та ін. Але ці обмеження запровадила з позначкою “на розсуд та під особисту відповідальність керівника“, йдеться в протоколі засідання комісії.