Очільника медиків Рівненщини звільнили. Позиція «Свободи» (ФОТО)

Цей факт підтвердили в обласній адміністрації

Начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук

На Рівненщині звільнили начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука.

Цю інформацію Радіо Трек уже офіційно підтвердила пресслужба голови облдержадміністрації. Втім, про причини такого рішення поки не повідомляють.

Між тим, обласна організація всеукраїнського об’єднання «Свобода», членом якої є Юрій Осіпчук, вважає, що звільнили його з політичних мотивів. Мовляв, через різні погляди на розподіл бюджету області.

Юрій Осіпчук

Зокрема, у «Свободі» наголошують на тому, що Юрій Осіпчук разом із фахівцями очолюваного управління та лікарями

створив програму запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19, заходи якої потребували 99,3 млн грн. Програма включала закупівлю обладнання для штучної вентиляції легень, засобів індивідуального захисту медпрацівників, придбання засобів для виявлення та лікування коронавірусної інфекції COVID-19.

 

Однак на її реалізацію виділили лише 25,4 млн грн, що вчетверо менше від потреби і про що начальник управління відкрито заявив на сесії обласної ради. 

[media=175664][media=175662]

На внутрішніх нарадах із керівництвом області Юрій Осіпчук також вимагав профінансувати програму боротьби з коронавірусом у повному обсязі та заявив про неможливість ефективної протидії загрозі коронавірусної інфекції через нестачу фінансування.

 

А пізніше очільник управління відмовився виступити перед громадськістю із запевненнями, що область готова до боротьби з коронавірусною інфекцією, - повідомляють у фракції ВО «Свобода».

Документ про звільнення, кажуть свободівці, містить гриф «Для службового користування», тому підстави звільнення не розголошуються.

Зауважимо, що відповідного розпорядження на сайті облдержадміністрації досі немає.

Нагадаємо, повідомлення про звільнення очільника обласного управління охорони здоров’я у мережі з’явилося вчора і причини такого рішення дещо відрізнялися від названих ВО «Свобода»: Ольга Ферар «звільнила» Юрія Осіпчука на Рівненщині (ФОТО)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень