fbpx

Посівна кампанія: аграрії Рівненщини приступили до посіву ярих зернових

Діліться інформацією з друзями:

300 одиниць сільськогосподарської техніки працює на полях Рівненщини. Нині триває весняна посівна кампанія в області.

Як повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА, роботи в усіх районах проводяться за графіком.



Через карантин сільськогосподарські виробники все частіше замовляють насіння для весняно-польової кампанії через Інтернет. Зараз агропостачальники пропонують широкий асортимент продукції, що можна замовити в онлайн режимі. Такі закупівлі наразі дуже актуальні, адже мінімізують контакти людей, а це запобігає поширенню коронавірусу.

Наразі аграрії області вже приступили до посіву ярих зернових. Ними засіяли більш ніж половину від площ, що запланували на цей рік. Сіють ячмінь, пшеницю горох та овес, а також цукрові буряки та гірчицю.

Як розповідає директорка департаменту Надія Переходько, посів озимих культур в області вже завершили. Під них відвели 160 тис. гектарів, тобто майже стільки ж як і в минулому році. Найбільше на полях посіяли озимої пшениці, трохи менше жита, ячменю та озимого ріпаку.

За результатами весняного обстеження озимих культур пошкоджень рослин та їх загибелі внаслідок несприятливих погодних умов зимового періоду не виявлено. Так, 64 % посівів знаходяться в доброму стані, 36 % – в задовільному.

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»