Працівники «Модерн-Експо» не хочуть йти на карантин
Волинь

Працівники «Модерн-Експо» не хочуть йти на карантин

25 березня 2020, 18:24
0
-1
Сподобалось?
-1

Трудовий колектив СП ТОВ «Модерн-Експо» ухвалив звернення до секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта і керівника підприємства Петра Пилипюка, в якому просить «не припиняти роботу підприємства та не позбавляти нас заробітку і засобів існування».

Про це повідомляє Волинь24.

У зверненні працівники «Модерн-Експо», зокрема, зазначають: Ми впевнені, що нас підтримають наші родини і тисячі працівників інших підприємств міста та області, які можуть продовжувати роботу без ризику поширення вірусу, дозвольте нам працювати і приносити кошти не лише нашій компанії та нашим сім’ям, а й бюджету нашої держави».

Передував цьому зверненню лист секретаря ради Григорія Пустовіта до керівника СП ТОВ «Модерн-Експо» Петра Пилипюка, який був оприлюднений у середу, 25 березня, на сайті Луцької міської ради.

У листі виконувач обов'язків мера Луцька просить Петра Пилипюка «розглянути можливість тимчасового зупинення (на період карантину) виробничих потужностей СП ТОВ «Модерн-Експо».

Григорій Пустовіт посилається на рішення Луцької міської ради від 16.03.2020 №72/4 «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19». Тимчасовий керівник Луцька пише, що на території міста і Прилуцького старостинського округу «тимчасово зупинено роботу значної частини об'єктів загального користування».

Пустовіту відомо, що завод «Модерн-Експо» розташований на території Підгайцівської об’єднаної територіальної громади. Але, незважаючи на це, він просить зупинити роботу виробничих потужностей підприємства, бо воно, мовляв, «не є виробником продовольчих товарів першої необхідності».

У листі йдеться, що працівниками підприємства є понад 2 тис. лучан, і частина з них «звертається на гарячу лінію Луцької міської ради з пропозиціями зупинення роботи підприємства на період карантину».

Трудовий колектив СП ТОВ «Модерн-Експо» у зверненні, яке ухвалене як реакція на лист Пустовіта, зазначає: «Організація захисту на нашому підприємстві значно вища, ніж на вулицях, у громадських місцях, магазинах та аптеках нашого міста».

Автори звернення детально перелічують усі заходи, яких ужито на підприємстві задля недопущення поширенню коронавірусу серед працівників.

Водночас вони наголошують: «Кожен з нас розуміє свою персональну відповідальність за стан свого здоров’я, за здоров’я своєї сім’ї, колег та близьких. Тому кожен з працівників дотримується усіх рекомендацій та правил, встановлених на підприємстві на період карантину. Також наголошуємо, що наша праця не є примусовою, і кожному було запропоновано скористатись своїм правом на відпустку, і деякі наші колеги саме так уже й вчинили».

«Рекомендації» Луцької міської ради трудовий колектив «Модерн-Експо» вважає безпідставними. У зверненні він зазначає, що «сама Луцька міська рада, як і інші органи місцевого самоврядування та органи державної влади, не перебуває на повному карантині та продовжує свою роботу». А заразитися можна не тільки на підприємстві. Ба більше, на переконання авторів звернення, ризик поширення хвороб у стінах органів державної влади і місцевого самоврядування «значно вищий, ніж на нашому підприємстві, що підтверджується поширенням коронавірусу серед народних обранців та держслужбовців».

Насамкінець трудовий колектив підприємства просить Луцьку міську раду «відкликати свої «рекомендації» щодо припинення роботи СП ТОВ «Модерн-Експо» на період карантину, не втручатись у роботу нашого підприємства, зосередити увагу на безпосередній роботі міської ради», а генерального директора «Модерн-Експо» Петра Пилипюка – не призупиняти роботу підприємства.

Нижче друкуємо текст звернення повністю без змін і літературних правок.

Звернення трудового колективу СП ТОВ «Модерн-Експо»

Сьогодні волинськими засобами масової інформації було поширено інформацію про те, що Луцька міська рада звернулась до керівника нашого підприємства з «рекомендацією» зупинити роботу нашого заводу на час карантину. У зв’язку з цим звертаємось до Вас з наполегливим проханням не припиняти роботу підприємства та не позбавляти нас заробітку і засобів існування. Ми впевнені, що нас підтримають наші родини і тисячі працівників інших підприємств міста та області, які можуть продовжувати роботу без ризику поширення вірусу, дозвольте нам працювати і приносити кошти не лише нашій компанії та нашим сім’ям, а й бюджету нашої держави.

Звертаємо Вашу увагу на безпрецедентні засоби захисту, які впровадило наше підприємство, таких мір не дотримується більшість підприємств та організацій, які продовжують роботу і не отримують подібних «рекомендацій». Організація захисту на нашому підприємстві значно вища ніж на вулицях, громадських місцях, магазинах та аптеках нашого міста. Офісних працівників нашого підприємства переведено на дистанційну роботу і в офісі постійно перебуває лише декілька осіб, для підтримання роботи. На підприємстві введено посилені заходи контролю за санітарно-епідеміологічним станом та здоров’ям кожного працівника: виробництво організоване таким чином, щоб не виникало скупчень людей, у нас достатньо простору та дотримана необхідна дистанція між робочими місцями, усі працівники забезпечені засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, антисептик тощо), без яких не допускаються до роботи, систематично проводиться прибирання території, робочих зон та їх дезінфекція, нас забезпечили безпечним доїздом до роботи за кошт компанії, налагоджено систему харчування (індивідуальні ланчбокси), підприємство забезпечило можливість замовлення та доставки продуктів першої необхідності безпосередньо на роботу, будь-які контакти між працівниками зведені до мінімуму, контролюється стан здоров’я працівника - кожен повідомляє свого керівника про самопочуття, температуру тіла перед виходом на роботу, проводиться вибіркова перевірка температури на вході. Тому вважаємо, що припинення роботи заводу жодним чином не зможе покращити епідеміологічну ситуацію в місті, а лише погіршити, позбавить засобів для існування працівників та їх родин та призведе до збільшення кількості осіб в магазинах і на вулицях, бо без роботи наші працівники змушені будуть частіше відвідувати громадські місця.

Кожен з нас розуміє свою персональну відповідальність за стан свого здоров’я, за здоров’я своєї сім’ї, колег та близьких. Тому кожен з працівників дотримується усіх рекомендацій та правил встановлених на підприємстві на період карантину. Також наголошуємо, що наша праця не є примусовою і кожному було запропоновано скористатись своїм правом на відпустку і деякі наші колеги саме так уже й вчинили.

«Рекомендації» Луцької міської ради вважаємо безпідставними, зважаючи на те, що сама Луцька міська рада, як і інші органи місцевого самоврядування та органи державної влади не перебуває на повному карантині та продовжує свою роботу. Враховуючи специфіку та умови роботи державних органів та органів місцевого самоврядування, в тому числі Луцької міської ради, ризик поширення хвороб у їх стінах значно вищий ніж на нашому підприємстві, що підтверджується поширенням коронавірусу серед народних обранців та держслужбовців.

Підсумовуючи, просимо Луцьку міську раду відкликати свої «рекомендації» щодо припинення роботи СП ТОВ «Модерн-Експо» на період карантину, не втручатись у роботу нашого підприємства, зосередити увагу на безпосередній роботі міської ради, а генерального директора Пилипюка Петра Павловича просимо не призупиняти роботу підприємства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися