29 березня 2024, п’ятниця

На Кiровоградщинi медики-чиновники вимагали у пiдлеглих “вiдкати” вiд премiй

На Кiровоградщинi викрили групу осiб, до складу якої входили посадовi особи структурного пiдроздiлу управлiння охорони здоров’я однiєї з мiських рад, якi органiзували схему з вимагання та отримання неправомiрної вигоди вiд пiдлеглих молодших медичних працiвникiв у виглядi “вiдкатiв”. Сума отриманої неправомiрної вигоди складає 60 тис грн.

Про це повiдомляє пресслужба прокуратури Кiровоградщини iнформує Златопiль.

Незаконну дiяльнiсть посадових осiб викрито учора, 25 березня 2020 року, у результатi спiльної роботи працiвникiв прокуратури областi, Управлiння стратегiчних розслiдувань Нацполiцiї та слiдчих СУ Нацполiцiї в областi.

За даними слiдства, вказана група осiб органiзувала схему з вимагання та отримання неправомiрної вигоди зi своїх пiдлеглих за рахунок бюджетних коштiв видiлених на реформування районних медичних закладiв, а також премiй медичних працiвникiв.

Щомiсячно вимагали вiд пiдлеглих молодших медичних працiвникiв частину вiд отриманої заробiтної плати у виглядi премiй, не дивлячись на те, що заробiтна плата медперсоналу i так мiзерна.

Викрили посадовцiв медичної сфери “на гарячому” пiд час отримання неправомiрної вигоди у сумi 60 тис грн.

У кримiнальному провадженнi тривають першочерговi слiдчi дiї та встановлюється коло осiб причетних до злочину.

Вирiшується питання повiдомлення про пiдозру фiгурантам справи за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозицiї, обiцянки або одержання неправомiрної вигоди службовою особою) Кримiнального кодексу України, а також клопотання щодо обрання запобiжного заходу.

Триває досудове розслiдування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кiровоградщинi через похмiлля жiнка опинилася на лавi пiдсудних

 

На Кiровоградщинi медики-чиновники вимагали у пiдлеглих “вiдкати” вiд премiй
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований