Російський ракетний катер вторгся до морської зони України (фото, відео)

Російський ракетний катер вторгся до морської зони України (фото, відео)
Російський ракетний катер
Фото: dpsu.gov.ua

Катер охороняє захоплені бурові вишки

Російський ракетний катер вторгся у морську зону України на Одеському газовому родовищі. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Повідомляється, що під час патрулювання Морська охорона України за підтримки прикордонної авіації обстежила райони газоконденсатних родовищ і виявила захоплені самопідйомні плавучі бурові установки «Україна» (перейменована в «Крим-1») і «Таврида». На працюючих бурових установках підняті прапори країни-агресора.

У міру наближення до родовища на п’ять морських миль Морська охорона розпізнала ракетний катер ЧФ РФ, що патрулював поруч.

«На запит корабля Морської охорони про мету перебування військового корабля РФ у виключній (морській) економічній зоні України, той заявив, що здійснює в даному районі охорону економічної діяльності Російської Федерації і повідомив про обмеження наближення до бурових платформ ближче однієї морської милі», - йдеться у повідомленні.

Морська охорона продовжує збирати докази незаконної економічної діяльності РФ у виключнно (морській) економічній зоні України під прикриттям військових кораблів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: