fbpx

Розробляється “план Маршалла” для порятунку економіки ЄС

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні, 26 березня, лідери ЄС обговорять так званий “план Маршалла”. Це пакет стимулів для боротьби з наслідками коронавірусу для економіки блоку, заявив у середу президент Європейської ради Шарль Мішель.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico

Сьогодні глави країн-членів ЄС проведуть відеоконференцію щодо ситуації з коронавірусом. Очікується, що вони звернуться до Європейської комісії сформувати новий план відновлення економіки блоку.

В ефірі бельгійського телеканалу LN24 Мішель розповів, що раніше цього тижня він обговорив з послами країн ЄС “те, як ми збираємося запровадити стратегію стимулювання, яку я називаю “план Маршалла”.

“Коли я кажу “план Маршалла”, я говорю з великою амбіцією”, – зазначив голова Євроради. За його словами, вплив економічного шоку на бізнес означає, що “ми повинні бути дуже активними”.

Мішель пояснив, що це повинен бути внутрішньоєвропейський план, який має мобілізувати капітал ЄС в рамках європейського бюджету, а також мобілізувати національні фонди і приватний сектор.

“Ми повинні будемо використовувати всі інструменти”, – додав він.

У проєкті заяви, підготовленому для обговорення лідерами, сказано, що Євросоюзу необхідна “стратегія виходу, комплексний план відновлення і безпрецедентні інвестиції” для боротьби з коронавірусною кризою.