Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки, аби на позачерговому засіданні можна було прийняти закон про землю

Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки, аби на позачерговому засіданні можна було прийняти закон про землю

Зокрема, аби інші фракції зняли свої правки, які блокують прийняття, обговорюється можливість обмежити продаж тільки приватними паями та відтермінувати термін старту дії закону

Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки, аби на позачерговому засіданні можна було прийняти закон про ринок землі. Про це «Главкому» повідомили джерела у «Слузі народу».

«Зокрема, аби інші фракції зняли свої правки, які блокують прийняття, обговорюється можливість обмежити продаж тільки приватними паями та відтермінувати термін старту дії закону», - зазначило джерело.

Співрозмовник «Главкома» додав, що на закон про банки є голоси («Європейська солідарність», «Голос»), але є питання щодо процедури, аби одразу прийняти його в цілому для отримання траншу МВФ.

«Поки порядок денний засідання не сформований. Подані урядом законопроєкти щодо перегляду бюджету переробляються», - зазначило джерело у «Слузі народу».

Нагадаємо, вчора 16 березня, президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. «Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати мають усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України», – заявив президент.

Як повідомлялось, Верховна Рада обговорює можливість проведення позачергового засідання 28 березня на стадіоні.

Крім того, спікер Ради Дмитро Разумков назвав дискусійною можливість проведення засідання парламенту в режимі відеоконференції та заявив, що ще немає згоди про винесення на розгляд відповідного законопроєкту №3250 (про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради та засідань парламентських комітетів пропонує працювати в режимі відеоконференції протягом двох місяців, - Главком).

Як повідомлялось, 23 березня представник президента в Раді, перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук запропонував парламенту 60 днів проводити засідання парламенту в режимі відеоконференції в рамках карантину для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомлялось, українські політики і бізнесмени заразилися коронавірусом у трьох ресторанах гірськолижного курорту Куршевель.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: