Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На щоденному прес-брифінгу Віталій Кличко  прокоментував розпорядження КМДА від 25 березня облаштувати у лікарнях окремі палати для топ-чиновників, наголосивши, що обговорювані в ЗМІ документи  «перебувають під грифом для службового користування» і КМДА було зобов’язане їх видати, виконуючи вимогу Державного управління справами. 

«Що стосується VIP-палат нібито для депутатів та інших чиновників – такого немає!, – наголосив Кличко, – Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке вчора поширили. Скажу одне – воно було зроблено на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і звернення на їх підставі Державного управління справами при президенті». 

Водночас мер столиці пояснив, що «на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови, окремі палати, щоб поряд знаходилася державна охорона», згадавши, що «така практика була завжди і не тільки в Україні»

Також очільник міста повідомив, що президент Володимир Зеленський «готовий і налаштований скасувати накази, про які йдеться» і які міська влада нібито «зобов’язана виконувати». 

Нагадаємо, що раніще в КМДА заявляли, що «VIP-палати» готують для ув’язнених. 

Крім того, Віталій Кличко показав свій ранковий візит до Олександрівської лікарні, який він зняв на власний телефон. У відео можна побачити палати, в яких лежать хворі, а також апаратуру та лікарів. Мер столиці багато разів наголошував, що Олександрівська лікарня є однією з семи базових лікарень для госпіталізації хворих на коронавірус в столиці. 

Мер міста відзвітував, що усього зараз в Києві готові 400 ліжок, у структурі інфекційних відділень є 78 боксів, 380 апаратів ШВЛ, серед яких 93 перебуває в опорних лікарнях. У разі загострення ситуації влада готова створювати медзаклади з окремими корпусами. Також у столиці є «9 тис замовлених та куплених експрес-тестів». 

Кличко запевнив, що навіть ті люди, які не підписали декларацію, зможуть отримати необхідну медичну допомогу за місцем проживання в разі хвороби. Він також нагадав, що можливість підписати декларацію є навіть зараз. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button