На Львівщині запустили інтернет-платформу «STOP COVID-19»

ad29c9c343bfdc8ad0dd7e1ba5337104

Львівська облрада презентувала розроблену спільно з компанією SoftServe інтернет-платформу, яка допомагає відшукати найближчу лікарню або сімейну лабораторію.  

Про це повідомляє ІА Дивись.Info.

«Мета цієї платформи – допомогти у розвантаженні служби екстреної медичної допомоги. Страх перед коронавірусом змушує людей при певних симптомах відразу викликати швидку. Якщо піде поширення захворюваності, екіпажі не будуть встигати на виклики. Насправді протокол є іншим. Людина, яка має підозру мала б насамперед звернутися до свого сімейного лікаря. Більшість мешканців Львівщини уклали з сімейними лікарями угоди. Але багато людей, якщо й пам’ятають установу, то не до кінця пам’ятають телефон свого сімейного лікаря. Ми презентуємо сьогодні перший крок, який має нагадати людям, що при перших ознаках захворювань треба відшукати сімейного лікаря. Тому ми розробили на базі нашого сайту і двох поширених месенджерів два чат-боти, які дозволяють з’ясувати адресу найближчої лікарні, закладу сімейної медицини первинного рівня», - розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Відтак, за посиланням covid-19.lvivoblrada.gov.ua на інтернет-платформі «STOP COVID-19» мешканці області можуть дізнатися, куди звертатися, у випадку підозри на коронавірус. Також можна скористатися чатботами у Телеграмі t.me/Doc_Family_covid19Bot та Вайбері tinyurl.com/vrv6rt7. Перейти на них можна через сайт STOP COVID-19.

«Як тільки з’явилася ідея створити інформаційний ресурс, який допоможе населенню в час епідемії коронавірусу, одразу наші спеціалісти спільно з працівниками облради взялися до втілення задуму. Фактично за п’ять  днів ми розробили веб-додаток з базою даних лікарів та медичних установ області та два канали – Вайбер та Телеграм. Ще плануємо запустити у WhatsApp, - розповів старший віце-президент SoftServe  Дмитро Іванов.

«В ідеалі, як тільки НСЗУ буде готова нам надати телефони людей прив’язаних до телефону лікаря, то час буде працювати за принципом верифікації  - ви реєструєтеся, вам приходить СМС, і після того прийде телефон лікаря. Тобто це вже буде телефон конкретно вашого лікаря. Ми у процесі перемовин з НСЗУ, щоб розробникам надали такі дані. На платформі також лінки на сайти, де є актуальна інформація», - додав Олександр Ганущин.

За його словами, розробка інтернет-платформи та чат-ботів була безкоштовною, грошей на це облрада не виділяла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: