У Львові будуть опікуватися тваринами, господарів яких госпіталізують через коронавірус

IMG_2721-1080x675
фото: ІА Дивись.Info

Відсьогодні і до завершення карантину ЛКП «Лев»  готове взяти під опіку домашній тварин які можуть залишитися без догляду господарів.

Про розповіли під час брифінгу у Львівській міській раді, передає ІА Дивись.Info.

«Є старші люди і якщо вони на карантині, то питання, чи вони мають виходити зі своїми улюбленцями гуляти. Ми домовилися, що ЛКП «Лев» спільно з нашими соціальними працівниками готове взяти на себе цю функцію і допомогти з вигулом собак. Можемо допомогти і з кормом, який компанії готові нам виділяти. Якщо людина має переживання, що потрапить у лікарню і не буде догляду, то ми готові підписувати угоди, щоб можна було приходити додому і доглядати за тваринами. Була дискусія чи можна їх брати в ЛКП, але фахівці сказали, що це для тварин великий стрес. Є в кожної такої особи довірена людина, яка може відкрити двері і працівник ЛКП ЛЕВ може прийти і доглядати за улюбленцяим», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

В ЛКП «Лев» кажуть, що мобільна бригада ветеринарних спеціалістів зможе забезпечити ветеринарний огляд та, за потреби, лікування тварини, грумінг (купання), годування, дворазовий вигул собак та прибирання за котами.

«Ми знаємо, що у нашому місті проживає близько 2 тис. одиноких осіб, які не мають родичів. На жаль, коли вони потрапляють на госпіталізацію, за їхніми домашніми улюбленцями немає кому попіклуватись. Ми хочемо турбуватись про тих одиноких людей, які потенційно є в зоні ризику госпіталізації. Нам важливо, щоб вони були спокійними і знали, що їхні улюбленці є доглянутими, вигуляними та очікують їх вдома. Ми закликаємо всіх бути відповідальними і подбати про своїх улюбленців. Якщо вже сьогодні ви маєте побоювання, що вас можуть госпіталізувати і ваш улюбленець залишиться сам удома, ви можете звернутись до нас по допомогу у годуванні та вигулі тварин. Ми обов’язково на такі звернення реагуватимемо та укладатимемо угоди з людьми. Відвідувати помешкання ми зможемо лише у присутності довіреної особи, яку призначить одинока людина», - розповіла директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Щоб організувати догляд за домашній улюбленцем потрібно зателефонувати на гарячу лінію ЛКП «Лев» за номерами 068-53-54-545 або 032- 293- 31.41 і залишити заявку.

Вона додала, що є можливість вигулу песиків літніх осіб, оскільки вони є в зоні ризику, і їм категорично заборонено виходити з дому зайвий раз і комунікувати з іншими людьми.

До нас також долучились виробники кормів, які дозволяють літнім людям не витрачати коштів на годування домашніх улюбленців», - додала Оксана Кошак.

Також вона додала, за підрахунками управління соціального захисту у Львові зареєстровано близько 2 тис. одиноких літніх людей, і близько 220 осіб є власниками домашніх улюбленців.

«Більшість опитаних людей мають на кого залишити домашніх улюбленців. Однак, близько 20-ти вже повідомили, що не мають на кого залишити своїх котиків та собачок, тому потребують нашої допомоги. Ми у ЛКП „Лев“ переконані — внутрішній спокій та позитивні емоції лікують і нам жодним чином не можна дозволити хворим людям тривожитися за свого чотирилапого друга», - розповіла Оксана Кошак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: