$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+8° Київ +10° Варшава +11° Вашингтон

Із київської лікарні втекла жінка з підозрою на коронавірус

Олег Бесараб 26 Березня 2020 18:40
Із київської лікарні втекла жінка з підозрою на коронавірус

23 березня у Києві шпиталізували жінку із підозрою на коронавірус, яка прибула із Брюсселю. На наступний день вона втекла, упіймали її аж на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє коломийське видання Дзеркало Media. За його інформацією, 39-річна мешканка Коломийщини перебувала на заробітках у Бельгії, 23 березня  вона літаком повернулась з Брюсселю. По прибутті в Україну у неї  виявили підвищену температуру, під час проведення швидкого тесту на COVID-19 було отримано позитивний результат. Того ж дня жінку шпиталізували в Олександрівську клінічну лікарню м. Києва, де провели другий аналіз швидким тестом на COVID-19, результат негативний. В ніч на 24 березня пацієнтку перевели в Київську лікарню №4, о 1:00 год знову зробили  аналіз швидким тестом, результат негативний. Об 11:00 год повторно зробили аналіз швидким тестом – результат позитивний. Виставлений діагноз: Підозра на інфікування COVID-19.

24 березня після обіду жінка зникла із медзакладу, на дзвінки  не відповідала, на контакт з лікарями не виходила. Правоохоронці  змогли затримати її разом з чоловіком вже у Коломийському районі Івано-Франківської області. Обох – і жінку, і чоловіка – примусово шпиталізували в обласну інфекційну лікарню, тепер встановлюється її шлях із Києва.

Нагадаємо, станом на 10:00 26 березня в Україні підтверджено 156 випадків COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я стверджує, що українська медична спільнота підтримала пропозицію міністра Ємця запровадити погодинну оплату за лікування від коронавірусу.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Україні не потрібен надзвичайний стан. Для боротьби з коронавірусом достатньо режиму надзвичайної ситуації, який діє у низці міст, зазначив міністр.

Кабінет міністрів України продовжив карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу, а також запровадив до 24 квітня режим надзвичайної ситуації на всій території країни.