Суспільство

На Чернігівщині стріляли з міномета (Фото)

На полігоні поблизу Гончарівського проходять випробування дослідних зразків міномета «МП-120». Їх проводять військові спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

В офіційному повідомленні Генерального штабу ЗСУ йдеться про те, що новий міномет «МП-120» калібром 120 мм розроблений українськими виробниками. Ним планують замінити радянські аналоги, які були на озброєнні української армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині пройшли випробування вертольоту з новітнім ракетним озброєнням, шоломом та окулярами

Розробники значно вдосконалили міномет «МП-120», призначений для знищення та придушення навісним вогнем живої сили і вогневих засобів противника, розташованих як відкрито, так і в укриттях польового типу, на крутих зворотних схилах висот, в глибоких лощинах, ущелинах та лісах, а також руйнування окопів, траншей і легких дерево-земляних споруд тощо.

Властивості мінометадають можливість підтримувати механізовані підрозділи в бою, відбивати атаки противника вдень і вночі.

Після проведення випробувань спеціалісти ухвалюватимуть рішення про прийняття міномета «МП-120» на озброєння до Збройних сил України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button