На Львівщині прихожан сповідатимуть у масках і причащатимуть одноразовими ложками

Новини 27 Березня, 2020 1 253

Фото ілюстративне.Джерело: Самбірський портал

У Самбірському районі на Львівщині,  сповідатимуть у масках та причащатимуть одноразовими ложками. На період карантину у храми не пускатимуть понад 10 осіб.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у Самбірській РДА.

Як зазначається, заступник голови Самбірської РДА Іван Ільчишин провів нараду з представниками духовенства усіх конфесій району.

«25 березня перший заступник голови РДА Іван Ільчишин провів нараду з представниками духовенства усіх конфесій. Обговорено питання щодо запобіжних дій задля попередження поширення коронавірусу в храмах та серед вірян.

Ільчишин зачитав постанову Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 у якій йдеться про заборону проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб у тому числі і релігійних.

Керівник Самбірського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Надія Шпак, запропонувала священнослужителям проводити богослужіння онлайн, під час служби у церкві не допускати перебування більше 10 осіб, при сповіді священик і прихожанин повинні бути в масках, під час причастя використовувати одноразові пластикові ложки, здійснювати обробку образів, перил, лавок, вхідні ручки до служби і після – спиртовмісними антисептиками, проводити вологе прибирання.

Начальник Самбірського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області Роман Чекас, звернув увагу присутніх на відповідальність за порушення заходів запобігання поширенню інфекційних захворювань.

Іван Ільчишин закликав отців донести парафіянам дану інформацію щоб усі дотримувалися заходів безпеки. «У теперішній час, кожен з нас має зробити усе можливе, що від нас залежить», – наголосив перший заступник», – інформує Самбірська РДА.

 

Як повідомлялося, священник Олег Винников, який захворів на нову коронавірусну інфекцію у Тернопільській області, протягом тижня контактував із 500 людьми. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляють “Факти” на ICTV. “Він правив службу, ходив на похорони. Його звати Олег Винников. Я спеціально назвав ім’я, аби всі, хто з ним контактував, звернулися до лікарів”, – заявив Геращенко.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,