Чи дотягнуть чернівчани до завершення карантину?

27.03.2020 12:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Карантинні заходи у Чернівцях сильно вплинули на фінансовий стан багатьох мешканців міста, які тимчасово залишилися без роботи.

Про це сьогодні в ефірі Радіо Свобода повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua


За його словами, чимало мешканців Чернівців фінансово "не дотягнуть" до завершення карантину.

"Дуже багато людей були самозайняті або працювали в приватному бізнесі, при чому не завжди легально. Багато людей мали щоденний або щотижневий заробіток. І ми, на жаль, не італійці, не іспанці, у багатьох людей немає заощаджень. Багато людей пішли позичати по рідних гроші для того, щоб проіснувати", – сказав міський голова.

Він додав, що держава повинна негайно вирішити цю проблему.

"Що робити з людьми, які повністю втратили доходи, і яким буквально через тиждень, пару днів, а комусь, може, і сьогодні немає за що купити додому дітям їсти?", – сказав Каспрук.

Посадовець зазначив також, що місцевий бюджет не спроможний допомогти цим людям вибратись у фінансової кризи. Натомість мер Чернівців пропонує, щоб уряд допоміг вирішити цю проблему.

"Місцеві влади це не витягнуть на собі. Ітак у нас бюджети вже пішли у "рознос". І видатки збільшилися. Я переконаний, що зараз треба терміново приймати рішення про те, що державні банки мають людям видавати якісь експрес-кредити в розмірі мінімальної зарплати. Пільгові, на тривалий термін повернення тощо. Це єдиний шлях", – сказав міський голова Чернівців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews