$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+11° Київ +12° Варшава +18° Вашингтон

Коронавірус у рази збільшив попит на алкоголь серед шведів

UA.NEWS 27 Березня 2020 14:03
Коронавірус у рази збільшив попит на алкоголь серед шведів

На тлі епідемії коронавірусу, у Швеції виріс попит на алкогольні напої.

За словами прессекретаря державної мережі магазинів Systembolaget Леннарта Агена, кількість покупців, які відвідують магазини - збільшилася в рази, повідомляє УНН.

«В останні тижні в наші магазини стало приходити більше покупців, також люди стали купувати трохи більше алкоголю, ніж зазвичай», - зазначив він.

Повідомляється, що однією з причин підвищеного попиту на алкоголь стало закриття кордонів з сусідніми країнами, куди шведи їздили раніше, щоб купити алкогольні напої за нижчими цінами.

«Стало складніше поїхати за покупками до Данії, Німеччини або до тієї ж Норвегії. Крім того, припинилося поромне сполучення між Стокгольмом і Гельсінкі, тому у прикордонних районах у наших магазинах з'явилося більше клієнтів», - додав Аген.

Ще одна причина підвищеного попиту і обсягу продажів алкоголю криється у тому, що шведи вирішили запастися спиртними напоями на час дії карантину. Жителі країни в невіданні, як довго триватиме карантин, і чи продовжаться поставки алкоголю в магазини.

В Україні, тим часом, зросли показники виробництва горілки. На трохи більше, ніж 6%.

У ТОП-5 найбільш надійних виробників цього продукту серед вітчизняних компаній входять: «Баядера - Груп» (ТМ «Хлібний дар»), «Глобал Спірітс» (УДК) (ТМ «Хортиця»), «ЛВН Лімітед» (ТМ «Немірофф»), ЛГЗ «Прайм» (ТМ «Прайм», «Житник», «Малинівка») і ТОВ «Атлантіс» (ТМ «Грін Дей»).

Читайте також:

Американські лікарі склали список продуктів, які підвищують імунну систему і покращують захист організму від інфекції.

Київська влада опублікувала правила роботи для продуктових магазинів на період дії карантину. Пропонується не пускати людей без масок та фасувати продукти.

Також у Київській міській держадміністрації на час карантину планують відновити роботу в столиці магазинів із продажу засобів гігієни та косметики.

Тим часом, в умовах карантину і підвищення попиту на товари першої необхідності деякі супермаркети вирішили запровадити обмеження на кількість покупок. 

Мережеві оператори Fozzy Group і Novus прийняли рішення скоротити регулярний графік роботи супермаркетів через введення обмежень руху громадського транспорту в деяких населених пунктах.

А Кабінет міністрів переглянув свою заборону на проведення деяких видів підприємницької діяльності на час запровадження карантину, дозволивши оптову торгівлю, ветеринарну практику та частково — пасажирські перевезення.