У Львові визначили заходи для підтримки підприємців під час карантину

DSC_3817

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив заходи заходи щодо підтримки малого та середнього бізнесу під час карантину.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив заходи щодо підтримки малого та середнього бізнесу під час карантину.

Про це повідомляє ІА Дивись.Info.

Зокрема, йдеться про звільнення їх від орендної плати за користування приміщеннями комунальної власності; звернення до власників приватної нерухомості щодо зниження вартості оренди; звільнення від сплати туристичного збору; звільнення від плати за розміщення зовнішньої реклами; відтермінування сплати пайової участі для забудовників тощо.

Для підприємців, які під час карантину перепрофільовують виробництва та купують для цього нове обладнання, розглянуть можливість компенсації процентів за кредитами.

«Мусимо розуміти, що ситуація, яку маємо зараз, має значний вплив на життя міста. І перед нами зараз стоять виклики, які ми маємо подолати. Перша категорія людей, які потребують особливого захисту – це люди, які не мають великих доходів, пенсіонери. Подяка соціальним службам, які допомагають… Друге питання – як зберегти львівський бізнес, особливо малий та середній. Якщо працедавець не буде давати роботу, то люди можуть залишитись без засобів для існування. Тому важливо робити і наші кроки, як ми можемо допомогти. Це насправді дуже складний механізм», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Також мер Андрій Садовий запропонував органам державної влади запровадити режим пільгового кредитування для малого та середнього бізнесу. До слова, для міського бюджету така підтримка представників бізнесу обійдеться в орієнтовно 12,5 млн грн втрат.

Підтримка бізнесу призведе до 12,5 млн грн втрат для міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: