22 з 24 випадків COVID-2019 на Прикарпатті – через людей з-за кордону

Автор: Турій Роман

27 Mar, 2020 14:29

Поділитись публікацією
22 з 24 випадків COVID-2019 на Прикарпатті – через людей з-за кордону

Абсолютна більшість випадків зараження коронавірусом в Івано-Франківській області виникла через людей, які прибули на Прикарпаття з-за кордону.

Читайте також: Чому поліція не замовляє наркотики в телеграмі?: в облраді хочуть, аби правоохоронці посилили боротьбу з наркозлочинністю

Про це під час брифінгу 27 березня повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Володимир Голубош.
Нагадаємо, наразі в Івано-Франківській області зафіксували 24 випадки COVID-2019, три закінчилися летально.

«Встановлено, що 22 особи з 24 отримали захворювання будучи за кордоном, або будучи в контакті в особами, що були закордоном. Маємо систему «Коронавірус», в цій системі 1246 осіб. Кожен наш поліцейський може бачити інформацію про цю людину, де вона живе і перевірити, яким чином вони дотримуються режиму самоізоляції», – сказав Голубош, пише «Галка».

Загалом за інформацією поліції, в останні тижні на Прикарпаття з інших держав повернулися як мінімум 3246 осіб. Поліція поступово наводить контакт з кожним з них.
Голубош нагадав, що є стаття кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність особи за умисне зараження людей навколо.
На брифінгу закликали людей, котрі повернулися з-за кордону і є на самоізоляції, не намагатися вилікувати ознаки ГРВІ самостійно, а виходити на контакт до медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, жителі яких районів області мають коронавірус

Головний санлікар Прикарпаття розповів, як ховатимуть людей з коронавірусом

Як відомо, в Івано-Франківську першою від COVID-2019 померла 56-річна жінка, чоловік котрої напередодні повернувся з-за кордону.  Відомо, що після цього заразилися як мінімум дві медсестри та поліцейський, котрі контактували з цією родиною.

Теги: