На висоті 2400 метрів знайшли куртку українського атлета, який зник під час підйому на Фудзіяму (фото)

На висоті 2400 метрів знайшли куртку українського атлета, який зник під час підйому на Фудзіяму (фото)
Друзі Олексія Борисенка все ще вірять у диво. Хоча надія на те, що він живий, мала
Фото із соцмереж

Пошуки Олексія Борисенка наразі припинилися через складні погодні умови

Пошукова експедиція в Японії вчора, 26 березня, натрапила на куртку і деякі особисті речі українського атлета Олексія Борисенка, який вирішив самостійно піднятися на гору Фудзіяму орієнтовно 29 лютого. Принаймні, саме в цей день спортовець, котрий приїхав у Токіо наприкінці лютого, щоб взяти участь у марафонському бігу, але не зміг стартувати через відміну змагань у зв’язку зі спалахом епідемії коронавірусу, в останнє виходив на зв’язок.

З того часу пошукова експедиція вела пошуки Олексія. Щоб отримати бодай якісь результати, знадобився майже місяць часу.

«Нам вдалося організувати два дні пошуків. У перший день, за допомогою приладу Recco, пошукова група знайшла речі Олексія. Куртку в яку був вбудований датчик, в куртці були його особисті речі. Подальші пошуки результату не дали, - написав у «Фейсбуку» друг Борисенка Кирило Кудинов. - Куртка була знайдена в точці зриву нижче сьомої станції, на висоті близько 2400 метрів. Дуже великий шар снігу і льоду. Ми визначили точніше зону пошуку. Куртка, як додатковий доказ, була передана поліції.

На другий день пошуків були задіяні собака і офіційна пошукова група поліції. Було проведено нараду на місці пошуку. На жаль, всі ці дії не дали жодного результату. Нами було прийнято рішення зупинити пошуки до зменшення товщини снігового покриву і криги. Це непросте рішення, але обставини складаються не на нашу користь.

Поліція в міру можливості і поліпшення погоди обіцяє продовжувати пошуки, ми натомість будемо постійно тримати на контролі цю ситуацію. Безмежно вдячні всім за допомогу, але, на жаль, результат невтішний».

«Сумно. Це була остання пригода Льоші! Дуже шкода, але реальність жорстка річ», - прокоментував новину легендарний український ультрамарафонець Сергій Сапіга.

Олексій Борисенко – відомий український спортсмен-марафонець, трейлраннер, тренер з гірськолижного спорту, який торік представляв Україну на чемпіонаті світу з тріалу  в Португалії і світовій першості з гірського бігу в Аргентині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: