$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+4° Київ +6° Варшава +13° Вашингтон

Світові модні бренди перейшли на пошив спецзасобів

Олег Бесараб 27 Березня 2020 16:30
Світові модні бренди перейшли на пошив спецзасобів

Відомі світові люксові бренди почали шити захисні костюми, виготовляти замість парфумів антисептики, або просто роблять фінансовий внесок у боротьбу із пандемією.

Так, італійські Armani та Bvlgari перепрофілювали свої фабрики для створення захисних засобів у боротьбі з пандемією коронавірусу Covid-19, пише New York Post. Armani Group перевела усі італійські заводи на виробництво одноразового медичного спецодягу для лікарів Мілану, Риму та регіону Тоскана. А Bvlgari, якою володіє французька LVMH, виготовлятиме санітайзери для рук сотнями тисяч пляшок та передасть їх у медичні установи Італії. Материнська компанія LVMH організує постачання до Франції 40 мільйонів захисних масок. Інший дім, Gucci, пожертвував €2 мільйони на боротьбу з пандемією. Prada шиє на своїй фабриці спецодяг та маски для лікарів італійського регіону Тоскана.

У США американський виробник одягу, аксесуарів, парфумерії, меблів та інших товарів для дому Ralph Lauren також оголосив, що планує виробити 250 тис. медичних масок та 25 тис. захисних костюмів для медичних працівників. Також він виділив 10 млн доларів на допомогу в боротьбі з вірусом.

Раніше повідомлялося, що український модний бренд BEVZA перепрофілював своє виробництво на пошиття спецодягу для медпрацівників. Їхня безкоштовна передача лікарням буде внеском фірми у боротьбу з коронавірусом.

Раніше прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллєгріні заявив, що його країна хотіла нелегально купити в України 2 мільйонів медичних масок на суму 1,2 мільйони євро. Однак засоби захисту перекупили представники Німеччини.

Водночас, керівник Державної митної служби України Максим Нефьодов зазначив, що ця інформація не відповідає дійсності.

Крім того, 13 березня в аеропорту «Бориспіль» було арештовано 1,5 тони медичних масок, які намагалися відправити до ОАЕ та Риму.

Антимонопольний комітет пообіцяв накласти штраф до 10% від річного обороту на аптеки, які необґрунтовано збільшили ціни на лікарські засоби та предмети гігієни.