Стрічка новин

На Львівщині запустять масове тестування на коронавірус

На Львівщині запустять масове тестування на коронавірус

З наступного тижня на Львівщині розпочнуть масового тестувати населення на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Зазначається, що це спільний проєкт Львівської обласної державної адміністрації та Львівського ІТ Кластеру.

“Я завжди повторюю, що наш пріоритет в роботі – люди! Тому усі сили спрямовані на те, щоб захистити мешканців Львівщини. Зараз ми активно розробляємо алгоритм та правила такого тестування. Передбачаю, що перші масові тестування будуть проведені з середини наступного тижня. Провести таке тестування – справа не одного дня і на це знадобиться чимало зусиль, просте, я впевнений, що ці зусилля дадуть той результат, на який ми очікуємо – збережене здоров’я і життя мільйонів українців”, – зазначає голова ОДА Максим Козицький.

Як наголошує очільник Львівщини, першими тестування пройдуть ті, хто нещодавно повернувся з-за кордону, або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус.

Як зазначає СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський, поширення вірусу – це проблема, яка стосується кожного з нас.

“Ми запустили проєкт “United for health”. Першим пріоритетом проєкту United for health є запуск масового тестування населення та збір даних, адже саме дані про хворих дадуть нам можливість прогнозувати ситуацію в місті та області надалі – піки спалаху, навантаженість на медичну інфраструктуру, тощо. Тому співпраця з Львівською облдержадміністрацією є наступним нашим кроком у реалізації проєкту”, – додає Степан Веселовський.

Нагадаємо, 27 березня у Київській області перевіряють майже 70 випадків з підозрою на зараження коронавірусом COVID-19.

Раніше стало відомо, що коронавірусом заразився заступник голови Національної поліції – начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Нагадаємо, станом на 27 березня в Україні зафіксовано 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 одужало.

Голова МОЗ Ілля Ємець заявив, що кількість жертв коронавірусу може бути катастрофічною, оскільки МОЗ заважають працювати.

Нагадаємо, Міністерство здоров’я України офіційно підтвердило п’ятий летальний випадок від коронавірусу станом на вечір четверга, 25 березня.

25 березня у Києві зареєстрували ще три лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.

Дізнатися інформацію від уряду щодо коронавірусу можна за адресою: covid19.com.ua.

COVID-19: У СВІТІ ПОНАД 531 ТИСЯЧ ЗАРАЖЕНИХ, 24 ТИСЯЧІ – ПОМЕРЛИ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.