Стрічка новин

Економіка США вступила в глибоку рецесію, що близька з Великою депресією – WP

Економіка США вступила в глибоку рецесію, що близька з Великою депресією – WP

Економіка США вступила в глибоку рецесію, що близька з Великою депресією, через сукупність заходів для боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це пише The Washington Post.

Як пише видання, нинішня ситуація в США схожа на кризу минулого століття у зв’язку з тим, що в країні припинили роботу багато підприємств, спровокувавши масові звільнення і погрожуючи викликати ланцюгову реакцію банкрутств і фінансових втрат для великих і малих компаній.

Підкреслюється, що заходи, які приймаються наразі адміністрацією США, “не зупинять глибокий економічний спад і не будуть достатнім для підтримки працівників”, якщо викликаний коронавірусом криза триватиме понад місяць або двох.

“Ми всі вважаємо, що рецесія має економічну основу, але вона не має ніякого відношення до економіки. Мова йде буквально про спроби триматися трохи далі один від одного”, – заявив експерт Американського інституту підприємництва Апарна Матура.

При цьому видання відзначає, що американським властям “довелося зупинити приблизно половину економіки і переконати більшу частину працюючого населення залишатися вдома у прагненні врятувати якомога більше життів”.

Багато підприємств звільняють своїх співробітників, що вже призвело до рекордного зростання безробіття в країні. При цьому інші роботодавці прийняли рішення скоротити зарплати своїх працівників в середньому на третину. На думку видання, на цей момент залишається відкритим питання, чи йде мова про тривалий спад, або криза припиниться вже найближчим часом.

Нагадаємо, що в американських штатах Огайо та Техас аборти визнали як медичну процедуру, яку потрібно призупинити під час карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ВИПЕРЕДИЛИ КИТАЙ ЗА КІЛЬКІСТЮ ВИПАДКІВ ЗАРАЖЕННЯ КОРОНАВІРУСОМ COVID-19

Раніше президент Франції Емманюель Макрон оголосив про проведення операції “Стійкість” за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Дізнатися інформацію від уряду щодо коронавірусу можна за адресою: covid19.com.ua.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.