Без категорії Волинь Новини

Волинські лікарі не повністю забезпечені засобами захисту від коронавірусу

Через велике навантаження на бюджет, лікарі Волині не повністю забезпечені усіма необхідними засобами захисту від коронавірусу.

Про це під час брифінгу 27 березня розповів головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар. Повідомляє інформаційне агенство “Конкурент”.

«Ми зранку до ночі щодобово моніторимо ринок з метою закупити якомога швидше, якісніше і при тому заощадити кошти, щоб забезпечити безпеку медичних працівників. Адже величезна складова навантаження на бюджет на сьогодні – це засоби захисту для лікарів. Згідно з наказами МОЗу сюди входять різні засоби від комбінезонів і захисних масок до різноманітних бахіл та халатів. Вірус настільки швидко вражає і розповсюджується, що перш за все треба захистити медичний персонал», – зауважив Олександр Дудар.

Також додав, що сьогодні, 27 березня, відвантажили перші вантажі на ряд районів для того, щоб спеціалісти районів почували себе безпечніше. Це Нововолинськ, Іваничі, Маневичі, Луцький район.

«Також ми забезпечили певними засобами захисту і лікарів швидкої допомоги – 72 екіпажа. Ще працюємо в напрямку забезпечення інфекційної лікарні. Звісно, труднощі величезні і не вдається забезпечити усім, що хочеться, відразу. Заклади охорони здоров’я, прогнозувавши свою потребу в захисті, заявили засобів захисту, медикаментів та розхідних матеріалів на суму в межах 400 мільйонів гривень», – озвучив головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні.

Також додав, що на сьогодні ні обласний бюджет, ні бюджети ОТГ таких коштів «не потягнуть».

«Тому ми підходимо до цього раціонально, закуповуємо централізовано і роздаємо на ці заклади охорони здоров’я те, що нам вдається придбати. Будемо відвантажувати партії засобів і медикаментів й на інші райони. На черзі і дитяча обласна лікарня, і інші районні лікарні», – додав Дудар.

З його слів, на базі корпусу обласної лікарні в селі Боголюби, здійснили колосальну роботу і створили умови для перебування 180-ти пацієнтів інфікованих коронавірусом.

«Плюс – до 30-ти пацієнтів, які зможуть там перебувати на штучній вентиляції легень. Лікарня укомплектована поки на 100 пацієнтів», – підсумував головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні

Leave a Comment