Найбільше вугільне підприємство зупиняється через політику в енергетиці та імпорт струму з РФ

Найбільше вугільне підприємство зупиняється через політику в енергетиці та імпорт струму з РФ
«ДТЕК Енерго» повідомляє, що робить все можливе, щоб підприємства змогли відновити роботу в штатному режимі

Системна криза в енергетичній галузі України спровокована ручним регулюванням енергоринку - вважають в «ДТЕК Енерго»

Із 1 квітня на підприємствах ДТЕК «Добропіллявугілля», шахті «Білозерська» і ЦЗФ «Жовтнева» вимушено припиняються роботи з видобутку, збагачення вугілля і підготовки гірничих виробок.

Згідно з повідомленням «ДТЕК Енерго» шість з половиною тисяч співробітників виводиться в простій з оплатою згідно з колективним договором підприємства. Інші співробітники будуть забезпечувати технічне обслуговування підприємств - провітрювання гірських виробок і відкачування води. Це дозволить оперативно відновити роботу шахт і фабрики при зміні ситуації в галузі.

Головною причиною такого рішення в «ДТЕК Енерго» назвали системну кризу в галузі, регулярне втручання в роботу ринку з боку політиків, що сукупно призвело до відсутності попиту на українське вугілля.

«Системна криза в енергетичній галузі України, спровокована ручним регулюванням енергоринку, безконтрольним імпортом електроенергії з Росії та Білорусі, а також відсутністю координації роботи галузі з боку Мінекоенерго, привела до розбалансування енергосистеми України і неможливості стабільної роботи вугільних підприємств», - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначають, що вона неодноразово зверталася до системного оператора НЕК «Укренерго» з вимогою припинити практику примусової зупинки енергоблоків ТЕС. «Не дивлячись на наявність контрактів на виробництво електроенергії, НЕК «Укренерго» систематично знижує обсяг виробництва ТЕС «ДТЕК Енерго» до одного енергоблоку, що загрожує стабільній роботі ТЕС і значно знижує обсяг споживаного вугілля», - пояснюється в повідомленні.

«ДТЕК Енерго» повідомляє, що робить все можливе, щоб підприємства змогли відновити роботу в штатному режимі.

Нагадаємо, що імпорт електроенергії з Росії відновився з жовтня 2019 за ініціативи Андрія Геруса, голови парламентського комітету з ПЕК. Зростання російського і білоруського імпорту призвело до обмеження потужностей українських енергопідприємств і зниження рівня споживання вугілля вітчизняними ТЕС. Як наслідок, 25 лютого 2020 року президент Володимир Зеленський доручив зупинити з 1 березня імпорт струму з Росії та Білорусі і завантажити вугіллям вітчизняні ТЕС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: