Новини

Економічна криза в Україні почалася від Зеленського, а не через коронавірус — Гончаренко

Економічна криза в Україні почалася від Зеленського, а не через коронавірус — Гончаренко

Економічна криза в Україні почалася не через пандемію коронавірусу, а через непрофесійну політику президента Володимира Зеленського.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко.

“Наступна велика проблема – це економічна. Виклик економічної кризи у нас не менший, а може і більший, ніж коронавірус. І ця криза почалася раніше. Це не від коронавірусу в Україні вона почалася, а від Зеленського. Але тепер вона поглиблюється страшенно. І я не бачу абсолютно ніяких реальних кроків щодо того, щоб цю кризу подолати.

Попереду у нас великі проблеми з нерухомістю. Де іпотечні програми від уряду? Це реально була б можливість захистити економіку і цю важливу галузь, яка створює багато робочих місць. Давайте дамо гроші українцям, і дешеві іпотечні кредити в гривні”, – сказав політик.

Гончаренко також додав, що чинна влада не підтримує вітчизняних виробників.

“Подивіться, що у нас робиться із захистом експортних галузей. Нічого не робиться. Які дії зробила влада для того, щоб ми підтримали вітчизняного виробника? Жодних. Коли у всіх країнах світу в таких ситуаціях збільшуються видатки на інфраструктуру, у нас їх хочуть порізати”, – наголосив депутат.

Гончаренко підкреслив, що наслідки непрофесійності чинної влади будуть відбиватися на звичайних українцях.

“На жаль, як була влада не готова до епідемії, так вона не готова і до економічної кризи. А наслідки будемо розгрібати ми. Це не Зеленський стоїть в черзі при нулі градусів вночі на кордоні між Польщею та Україною. Це стоять звичайні українці, які абсолютно ні в чому не винні. І це не Зеленський буде голодувати, сидячи вдома, не маючи ані роботи, ані зарплати, ані нічого, а це будуть знову-таки мільйони українців, яким просто не пощастило”, – підсумував нардеп.

Нагадаємо, народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко запропонував шість пунктів для порятунку української економіки.

Раніше Олексій Гончаренко заявив, що пропозиції уряду, зокрема, про збільшення дефіциту держбюджету на понад 200 млрд є неприпустимими.

Раніше Гончаренко повідомляв, що Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді внести деякі зміни до Держбюджету-2020, зокрема, скасувати фінансування місцевих виборів, що заплановані на жовтень.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.