20:55, 27 Березня 2020

На КПП у Луцьку можуть чергувати військові медики

Наразі на дев’яти карантинних контрольно-пропускних пунктах встановлюють дорожні знаки, блоки обмеження руху, намети та вагончики, у яких перебуватимуть люди, підключають електропостачання, коштом міського бюджету забезпечать доставку гарячих обідів.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Про це говорили 27 березня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, у якій взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, працівники виконавчих органів Луцької міської ради, поліції міста Луцька.

Йшлося, щонайперше, про створення карантинних контрольно-пропускних пунктів на яких цілодобово чергуватимуть працівники поліції, військовослужбовці Національної гвардії України та медики. На разі все ще триває їх облаштування на в’їздах та виїздах з міста. Зараз на 9-ти карантинних контрольно-пропускних пунктах встановлюють дорожні знаки, блоки обмеження руху, палатки та вагончики, у яких перебуватимуть люди, підключають електропостачання, коштом міського бюджету забезпечать доставку гарячих обідів. Крім того, розглядається питання, аби нічне чергування здійснювали саме військові медики.

Щодня працівники патрульної поліції перевіряють громадян, які повернулися до нашого міста з-за кордону. Лише сьогодні з 83-ма лучанами було проведено роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання режиму самоізоляції протягом 14-ти днів та вручено їм спеціальні попереджувальні листівки.

Працівники муніципальної варти також постійно здійснюють патрулювання містом на предмет дотримання умов карантину. Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, у Луцьку попри заборону працюють автошколи. Проблемним залишається робота великих супермаркетів, у яких продовжують готувати їжу та не фасують овочі та фрукти.

Під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки обговорили питання інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків та школярів.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, у Луцьку на сьогодні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворюваності на коронавірус. А щодо захворюваності на грип та ГРВІ, то ситуація наступна: до сімейних лікарів станом на 27 березня звернулись 376 лучан, серед них виявили одного хворого на пневмонію. Крім того, у Волинський обласний лабораторний центр надходять списки осіб, які перетнули український кордон на діючих пунктах пропуску. Ведеться контроль та облік цих осіб, їм надано інформацію щодо самоізоляції, з ними будуть працювати сімейні лікарі.

Працівники житлово-комунальної сфери вже завершили першу обробку під’їздів. В окремих багатоповерхівках її буде продовжено через два дні. Уже сьогодні працівниками ЖКГ проведено повторну обробку 532-ох під’їздів. Ще 294 під’їзди обробили ОСББ. Як наголосив перший заступник міського голови Григорій Недопад, уже завтра відбудеться роздача дезінфікуючих засобів для ОСББ та житлово-комунальних господарств нашого міста.

Підбиваючи підсумки сьогоднішнього засідання, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив: «У Луцьку оперативно вирішуються питання щодо ситуації з можливим поширенням у місті коронавірусної інфекції COVID-19. Щоправда, багато лучан ігнорують карантинні заходи. Крім того, майже 5 тисяч громадян уже повернулися до України, 40% з них — це волиняни. Тому ми повинні розуміти, що загроза епідемії дуже висока, і ми не повинні заспокоюватися, що маємо двох хворих. Є дуже багато місць, де лучани можуть заразитися. Сьогодні ми повинні вивчати досвід інших країн. У нас поки немає обмежень щодо пересування, але, можливо, і нам доведеться посилювати карантинні заходи, якщо це буде необхідно».

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: