Рада готова прийняти «антиколомойський» закон

Рада готова прийняти «антиколомойський» закон
Закон №3260 може поставити хрест на прагненнях Ігоря Коломойського отримати Приватбанк або значну компенсацію за його націоналізацію

Закон про вдосконалення регулювання банківської діяльності потрібен для отримання допомоги МВФ

Верховна Рада готова проголосувати за урядовий законопроект №3260 про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, який запобігає поверненню виведеного з ринку банку його власникам.

Про це повідомила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Так само парламент налаштований ухвалити урядовий закон про банки. Він теж потрібен для отримання допомоги (фінансової допомоги від МВФ - ред.). Очікується, що ми зможемо отримати її вже в квітні», - написала вона на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю за підсумками засідання фракції.

Як повідомляв «Главком», 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Розгляд цієї справи тривав з червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

Згодом Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо Приватбанку. Зокрема спікер-суддя Богдан Санін заявив, що «відповідачі у справі не довели неплатоспроможність банку».

Сам текст рішення Окружного адмінсуду Києва досі залишається засекречений на підставі пункту чотири частини першої статті 7 закону України «Про доступ до судових рішень».

Наприкінці листопада олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне у свою власність Приватбанк у найближчому майбутньому.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук 22 листопада під час виступу в Королівському інституті з міжнародних справ (Chatham House, Лондон) у контексті судових процесів довкола Приватбанку сказав, що в уряду «є стратегії, і ми готові до будь-якого розвитку подій».

11 грудня 2019 року Кабінет міністрів подав у парламент законопроєкт, який врегулює виведення з ринку неплатоспроможних банків та не дасть змоги повертати їх ексвласникам.

Як повідомлялося раніше, в МВФ заявили, що Україна має покарати колишніх власників Приватбанку, бо у 2016 році, після націоналізації Приватбанку, уряд докапіталізував його на $5,5 мільярда коштами платників податків. Адже тоді ліквідувати Приватбанк було неможливо через його ключову роль у банківській системі.

Нещодавно олігарх і колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що впевнений у тому, що йому вдасться повернути собі право власності на банк. 

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: