Трамп підписав закон про виділення рекордних 2 трильйонів доларів на порятунок економіки США

Трамп підписав закон про виділення рекордних 2 трильйонів доларів на порятунок економіки США

Фото: Associated Press

Це дозволить максимально "влити" фінансову допомогу в економіку, що сильно постраждала від карантинних обмежень.

У п'ятницю, 27 березня, президент США Дональд Трамп підписав закон про виділення коштів на порятунок економіки країни, яка сильно постраждала від карантинних обмежень на тлі спалаху коронавірусу

Йдеться про рекордно велику для Штатів суму - 2,2 трильйони доларів, повідомляє CNBC.  Закон отримав назву CARES Act.

"Я підписав найбільший пакет економічної допомоги в історії Америки, - заявив Трамп. - Це надасть необхідну допомогу сім'ям, працівникам та бізнесу нашої країни".

Раніше лідери Білого Дому та Сенату дійшли згоди щодо розмірів стимулювання економіки, що постраждала внаслідок пандемії. 

Цей план забезпечить максимальне "влиття" фінансової допомоги в економіку. Лідер Демократичної партії Чак Шумер назвав законопроєкт "компенсацією на стероїдах" та пообіцяв, що кожному американцю виплатять пропущену зарплату або виплату за звільнення. 

Нагадаємо, що законопроєкт передбачає одноразові виплати усім американцям, збільшення виплат із безробіття, а також надання кредитів для малого бізнесу. 

Раніше документ одностайно підтримали в американському Сенаті. "Законодавство, яке зараз нами розглядається, є історичним, тому що воно покликане відповісти історичній кризі. Наша система охорони здоров'я не готова дбати про хворих. Наші працівники без роботи. Наш бізнес не може займатися бізнесом. Наші заводи простоюють. Механізми американської економіки застопорилися", - сказав лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Як повідомлялося, через коронавірус уряд США роздасть родинам по три тисячі доларів.

Нагадаємо, що станом на 23:00 за київським часом п'ятниці, 27 березня, у світі новим коронавірусом COVID-19 заразилися понад 590 тисяч людей. Із них померли майже 27 тисяч осіб, ще 132 тисячі вже одужали. Китай за кількістю заражень тепер на третьому місці. Першість - за США, а Італія - друга. 

У Сенаті США погодили із Білим Домом законопроект про допомогу вітчизняній економіці

У Сенаті США погодили із Білим Домом законопроект про допомогу вітчизняній економіці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація