Поділитись:

У Польщі шахраї називаються працівниками МЗС і видурюють гроші в іноземців

Субота, 28 березня 2020, 09:22
У Польщі шахраї називаються працівниками МЗС і видурюють гроші в іноземців

фото ілюстративне 

Міністерство закордонних справ Польщі попередило про шахраїв, котрі видають себе за працівників відомства і намагаються телефоном видурити гроші в іноземців, що живуть у Польщі.

За інформацією МЗС Польщі, останнім часом аферисти телефонують зі службового телефонного номеру відомства, доступного на інтернет-сторінках – 022 523-90-00, – інформує monitor-press.info

«Особи, які здійснюють телефонні дзвінки, зв’язувалися з іноземцями, що перебувають на території Польщі, інформуючи, серед іншого, що під час візової процедури заявник не виконав усіх формальностей, наприклад, надав неповну документацію або вказав неточні особисті дані, що, в свою чергу, могло загрожувати депортацією цього іноземця з Польщі», – зазначено у повідомленні.

У МЗС Польщі наголосили, що для уникнення можливої депортації аферисти вимагали сплати певної суми через фірми, котрі займаються міжнародним переказом коштів.

«Зважаючи на це, ми пояснюємо, що Міністерство закордонних справ не контактує з іноземцями, які перебувають на території Польщі. Візовими органами є консули, котрі працюють у представництвах за межами Польщі», – підкреслили в МЗС Польщі.

У польському відомстві закликали також інформувати про подібні спроби шахрайства Міністерство закордонних справ і поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів