Княжицький написав відкритого листа Садовому

Новини 28 Березня, 2020 726

Як Синютка і Княжицький зустрічались із львів’янами. Фото 4studio

Народний депутат Микола Княжицький звернувся із відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового, пише “Четверта студія” з посиланням на “Еспресо“.

“Шановний Андрію,

Як ти, мабуть, знаєш, ми з моїм колегою Олегом Синюткою цими днями відвідали госпіталь у Винниках і 8-му клінічну лікарню у Львові. У ці два медзаклади ми передали обладнання від Фонду Петра Порошенка. Я був приємно здивований фаховістю та самовідданістю львівських лікарів та керівників цих лікарень. Ще більше я здивувався, коли сайт та телеканал, які належать твоїй родині, на своїх сторінках та у соцмережах почали розповсюджувати неправдиву інформацію та приписувати мені слова, яких я не говорив. Мені здається, що для допомоги львів’янам ми повинні об’єднувати наші зусилля, а не займатися дешевим політичним піаром. Давай разом чесно скажемо, чого не вистачає у львівських лікарнях і спробуємо розв’язати проблеми, які досі не вирішені. Приховування правди не личить жодному керівнику і веде до непоправних помилок, ціна яких – людські життя. Пам’ятаєш, як у Китаї довго намагалися приховати поширення вірусу і готовність медицини до боротьби з ним. Те саме відбувається зараз у Львові. Натомість, у Тайвані, де відразу фахово і чесно назвали проблеми, масштаби катастрофи були зовсім іншими. Закликаю тебе бути чесним, а в особі депутатів Європейської Солідарності ти завжди знайдеш надійних союзників у допомозі лікарям”, – йдеться у листі.

Тепер до фактів. Уяви собі моє здивування, коли після того, як нам вдалося залучити Фонд Порошенка до підтримки львівської медицини, у твоїх медіа замість правди почали з’являтися наступні публікації:

Насправді ніде і ніколи я не казав, що лікарні у Львові не готові приймати хворих на коронавірус. Навпаки, я похвалив львівських медиків і підприємців за мудрі дії для захисту львів’ян. Я теж зазначив, що у 8-й львівській лікарні знаходяться 5 нових апаратів для штучної вентиляції легень, але вони на позавчорашній день не були придбаними. Один з цих апаратів придбав Фонд Порошенка відповідно до угоди й передав лікарні. Я говорив це лише для того, щоб заохотити інших жертводавців оплатити та придбати вказані апарати. Адже, якщо під таким апаратом, який не поставлений на баланс та не введений в експлуатацію, помре, не дай Боже, людина, то відповідати доведеться нашим чудовим львівським лікарям. І це чиста правда.

А ось відео з госпіталю у Винниках

Це відео було знято у лікарні міста Винники у Львівський області. Послухайте, що говорить головний лікар

Опубліковано espreso.tv Субота, 28 березня 2020 р.

Сприймай це, як моє депутатське звернення до мера мого рідного міста. Чи ці лікарі говорять неправду? Якщо на час публікації цієї статті вони отримали необхідні засоби захисту від COVID-19, то прекрасно. Але навіть у інтерв’ю журналістам твого сайту головний лікар лікарні у Винниках каже: «кожного дня ми щось отримуємо. Звісно, цих запасів недостатньо і їх треба поповнювати». Про брак медичного обладнання говорять і волонтери Львова, які об’єдналися для спільного збору коштів на потреби лікарень. За їх словами, на цей час нагально потрібно придбати засобів медичного захисту на суму, що складає майже 1 млн. грн., зокрема:

захисні респіратори для лікарів FFP3 – 6000 шт.;

Захисні костюми – 2000 шт.;

Засоби захисту для лікарів швидкої – 500 комплектів.

До мене щодня пишуть мої друзі та знайомі, які допомагають львівським лікарям. Ось вчорашнє повідомлення у facebook, де я просто закрив прізвище автора, але це відомий і авторитетний у Львові чоловік:

Отже, Андрію, закликаю тебе забути про політичну конкуренцію, звернути увагу власних медіа на неприпустимість неправдивих спекуляцій на такій важливій темі. Будь чесним. І тоді разом з львів’янами ми покажемо прекрасний приклад європейської солідарності та відповідальності.

Коментарі

Позначки: , ,