COVID-19 на Тернопільщині: останні новини

Поділитися

НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ЛАБОРАТОРНО ПІДТВЕРДЖЕНО 43 ВИПАДКИ COVID-19 СТАНОМ НА 10:00 28 БЕРЕЗНЯ
ℹ️Згідно з даними обласного лабораторного центру в області зафіксували 43 випадки COVID-19- 1 летальний станом на 10:00 28 березня. 9 випадків залишаються під підозрою.
В Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки (станом на 10:00 28 березня)

ОПЕРАТИВНІ ДАНІ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО ШТАБУ СТАНОМ НА 10:00 28 БЕРЕЗНЯ
В Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 28 березня на лікуванні перебуває троє пацієнтів з підтвердженим COVID-19.
В інфекційному відділенні – одинадцятирічна дитина та її мама з Монастириського району, яких госпіталізували раніше. Стан хворих – відносно-задовільний.
Також в реанімаційному відділенні лікарні проходить лікування дитина, якій 1,5 роки, з Кременецького району. У неї підтвердили COVID-19. Стан дитини – важкий-стабільний, підтверджена пневмонія. Ймовірне джерело інфікування – родич, який повернувся з Польщі.
Ще двоє дітей зараз в інфекційному відділенні міської дитячої лікарні – з підозрою на COVID-19. Їх стан – середньо-важкий. Пневмонії у дітей немає. Чекають на результати лабораторного дослідження.
Від початку епідемії коронавірусу в Україні підтверджено 2 випадки COVID-19 серед жителів Тернополя.
Двоє чоловіків з Тернополя – 55 і 62 роки, в яких підтвердили COVID-19, знаходяться на амбулаторному лікуванні. Медики обстежили людей, які контактували з ними.
Станом на 10 годину 28 березня в Тернопільській міській лікарні №3 на ізоляції перебуває двоє контактних з хворими на COVID-19.
У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 28 березня перебуває троє хворих на COVID-19, ще троє – з підозрою.

ОФІЦІЙНО
від керівництва оперативного штабу в Монастириську
На 9.00 год в Монастириському районі
інфікованих коронавірусом – 36 осіб:
м.Монастириська – 19,
с.Швейків – 7,
с.Ковалівка – 4 (1 летальний),
с.Горішня Слобідка – 2,
с. Долішня Слобідка – 2,
с.Бертники – 1,
с. Чехів – 1.
В їх числі 7 лікарів, 8 медсестер, 6 мол.медсестер, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 дитина.


Мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні. Перша проблема зараз – брак тестів.
Окрема подяка волонтерам! Ви допомагали, коли ми були на Майдані! Ви допомагали, коли на Україну напала московська регулярна армія! Ви самоорганізувалися і тепер, коли район опинився в осередку коронавірусного лиха, допомагаючи в пошуках засобів захисту, ліків, працюючи над пошиттям халатів, масок тощо. Не називаю вас поіменно. За вами спостерігають небеса! Тримаймося разом і будьмо пильні! Біда поруч!

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp 

Плюс 13 чоловік за добу на Монастирищі, але чиновники сцуть в очі ситуація з коронавірусом під контролем

У селі Лідихів Кременецького району, в якому виявили коронавірус, провели дезінфекцію