$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+16° Київ +17° Варшава +9° Вашингтон

Зеленський призначив нового міністра енергетики

Ольга Коваль 28 Березня 2020 12:58
Зеленський призначив нового міністра енергетики

Президент України Володимир Зеленський визначився з кандидатурою на пост міністра енергетики і захисту навколишнього середовища - новим главою відомства стане Ольга Буславець, яка очолювала директорат енергетичних ринків в минулому міністерстві, однак була звільнена після зміни прем'єр-міністра.

Як повідомляє Zn.ua, кандидатура Буславець у Зеленського була пріоритетною після низки співбесід, проте «для політичного балансу» президент вважав, що її заступником повинен бути Віталій Шубін, нинішній в.о. міністра енергетики та один з ініціаторів відставки Буславець.

Ольга Буславець виступала проти цього призначення. Президент - за. Їх розсудив поліграф, який спочатку успішно пройшла Буславець, а ось Шубін поліграф не пройшов. Обох кандидатів на пости перевіряли в першу чергу на предмет можливого лобізму інтересів компаній Рината Ахметова. Очікується, що кандидатура Буславець буде внесена прем'єр-міністром для затвердження в залі на найближчій сесії, яка запланована на 30 березня.

Буславець вважають досить кваліфікованим фахівцем в питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій, однак досить слабо підготовленою в сфері нафти і газу, що очевидно буде компенсуватися заступниками.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні конституційною більшістю в 353 голоси, відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука та його уряд.

Після парламент затвердив кандидатуру Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України. Після подання ним нового складу уряду, Верховна Рада в той же день затвердила новий склад Кабінету міністрів. За поданням президента Зеленського, міністром оборони України призначено Андрія Тарана, а міністром закордонних справ – Дмитра Кулебу.

Шість кандидатів на посади міністрів, відмовилися працювати у новому уряді. Через це залишаються вакантними чотири посади керівників міністерств.