Хомчака призначено Головнокомандувачем Збройними Силами України

Новини 28 Березня, 2020 6 704

Фото: armyinform

Згідно з Указом Президента України №125/2020 генерал-полковника Хомчака Руслана Борисовича призначено Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Аrmyinform.

Відповідно до Указу Президента України начальником Генерального штабу Збройних Сил України призначено генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука.

Також згідно з Указом глави держави Командувачем Об’єднаних сил Збройних Сил України призначено генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Довідка. Хомчак Руслан Борисович — український військовик, генерал-полковник Збройних сил України, Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України (з 2019 року).

Начальник штабу Сухопутних військ ЗСУ (2015—2017), командувач військ оперативного командування «Південь» (2014—2015), командир 6-го армійського корпусу (2012—2014).

Учасник війни на сході України, командувач Сектору Б, брав безпосередню участь у боях за Іловайськ.

Руслан Хомчак народився 5 червня 1967 року у Львові.

 

Як раніше повідомляв УНІАН, начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак пояснив важливість розділення покладених на нього повноважень на дві окремі посади – начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ.

«Це вигідно Збройним силам України, це вигідно державі Україна. У нас іде реформа – реформа сьогодні практична. Вона відкриває перед нами нові зміни, і одна зі змін – мають бути розмежовані повноваження начальника Генерального штабу і головнокомандувача (Збройних Сил України)», – заявив Хомчак.

Він уточнив, що, оскільки Україна розвивається у європейському напрямку, таке розмежування потрібно, аби «кожен виконував конкретний функціонал, виконував його якісно, самовіддано і щоби був результат роботи як одної, так і другої посадової особи».

Хомчак зауважив, що функції обох посад будуть остаточно визначені тоді, коли президент їх затвердить.

«Все відомо, але давайте, поки не буде ухвалено рішення, тим хто має його ухвалити, ми не будемо про них говорити», – сказав Хомчак.

Як повідомлялося, 4 березня Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу ЗСУ, видів та окремих родів військ (сил)» (№3015). Згідно із законом, головнокомандувач ЗСУ призначається на посаду за поданням міністра оборони та звільняється з посади президентом. Головнокомандувач підпорядковується президенту та міністру оборони.

 

Коментарі

Позначки: , , ,